Dobrý deň,
prvým krokom pri liečbe alergie na mliečne bielkoviny je vyvarovať sa všetkých potravín a nápojov obsahujúcich mliečne bielkoviny. To zahŕňa mlieko, syry, jogurty, maslo, niektoré pečivo a mnoho ďalších výrobkov. Mnoho potravín obsahuje skryté mliečne produkty, takže je dôležité starostlivo čítať etikety.
Existuje mnoho náhrad mliečnych produktov, ktoré sú vyrobené z alternatívnych surovín, ako sú sója, ryža, ovos, mandle alebo kokos. Tieto náhrady môžu byť použité ako alternatíva k mliečnym produktom pri varení a pečení.
Z doplnkov stravy by som vám odporučila probiotiká Probio-Fix inum s obsahom kyslomliečnych baktérií Lactobacillus rhamnosus GG, LGG a Bifidobacterium animalis, subsp. lactis, BB-12. Obsahuje minimálne 2,7 miliardy baktérií v jednej kapsule na konci doby použiteľnosti. Neobsahuje proteíny kravského mlieka, laktózu, lepok a chuťové aditíva. Užívajte 1 kapsulu denne. Pri akútnych problémoch užívajte 1 kapsulu 2× denne.
Alebo Vitabalance Lacto Seven doplnok stravy s jedinečnou kombináciou, každá tableta obsahuje 7 probiotických kmeňov baktérií a inulínové vlákna a vitamín D3. Obnovuje a udržuje rast prospešných baktérií pre črevnú mikroflóru a posilňuje odolnosť celkového imunitného systému v každom veku. Bez sacharózy, bez laktózy, bez gluténu. Prírodné mliečne baktérie obsiahnuté v Lactosevene majú enterický povlak, vďaka ktorému ich nenarušia žalúdočné kyseliny. Vďaka povlaku sa dostanú laktobacily neporušené až do čriev, kde pôsobia. Dospelí: 1–2 tablety denne.
S prianím pekného dňa,
Martina Macfeldová
Dobrý deň. Diagnostikovali mi histamínovú intoleranciu, alergiu na kravskú bielkovinu, sóju, vajce. Tým pádom mám znížený príjem bielkovín v strave. Chcem sa spýtať, či môžem užívať nejaký druh proteínu na udržanie prirodzenej svalovej hmoty. Ďakujem.
zobraziť odpoveďDobrý deň chcela by som sa spýtať mám na nohách hnedé fleky môžte mi poradiť ako sa toto zbavím nemôžem nosiť ani kraťasy lebo sa hanbím 🫤
zobraziť odpoveďOdborné rady a odpovede na vaše otázky, a to z pohodlia vášho domova.