Pitie skvelej kávy nemusí nutne znamenať porušenie rozpočtu. Značka Ubomi je toho dobrým príkladom. Nie je to len tak hocijaká značka kávy. Jej čaro spočíva v kombinácii skvelej ceny, chuti a udržateľnosti, ktorú si jednoducho zamilujete. Ubomi je privátna značka, ktorá spadá pod online supermarket Rohlik.cz.
Pekáreň Minges je rodinná spoločnosť s nemeckými koreňmi, ktoré siahajú do roku 1932. Filozofiou spoločnosti je výroba a predaj prémiovej kávy – zrnkovej, mletej a kávových kapsúl. Zrnková káva sa zušľachťuje šetrným dlhodobým pražením v súlade s heslom „Dobré veci dlho vydržia“.
Kávové zrná sa zbierajú a potom pomaly pražia v bubnoch pri maximálnej teplote 210 °C počas 20 minút. To dáva zrnám čas, aby sa rozvinula ich intenzívna vôňa a harmonická chuť. Odporúča sa na varenie kávy v automatickom kávovare, pákovom kávovare, moka kanvici alebo na prípravu kávy filtrovanými metódami, ako sú aeropress, chemex, french press, V60, vákuový hrniec, moka kanvica.
Zvýšte svoj zážitok z kávy s dôkladne namletou kávou Ubomi.
Ubomi Coffee používa prvé kapsuly certifikované pre domáce kompostovanie (OK compost home). Sú vyrobené na biologickej báze a neobsahujú hliník preto, keď si vychutnáte svoju šálku kávy, môžete kapsulu jednoducho dať do záhradného kompostu. S kávovými kapsulami Ubomi podporujete udržateľnú budúcnosť.
Kávové kapsuly sú kompatibilné s kávovarmi NESPRESSO®.
Intenzita určuje, ako intenzívne sa rozhodujúce arómy v káve prejavujú. Nie je dôležité množstvo aróm, ale to, ako silno a intenzívne ich cítite. Čím je hodnota vyššia, tým je chuť intenzívnejšia.
Stupeň praženia informuje o tom, ako silno boli zrná pražené. Vo všeobecnosti platí, že čím nižší je stupeň praženia, tým kyslejšia je káva – sviežejšia je ovocná chuť. Čím vyšší stupeň praženia, tým výraznejšia – chuť kávy s čokoládovými podtónmi.
Každé kávové zrno obsahuje prirodzene sa vyskytujúce kyseliny. Káva je ovocie, pre ktoré je typická prítomnosť kyselín. Zvyčajne ich nájdete viac v zrnách Arabica ako v zrnách Robusta. Kyslosť kávy ovplyvňuje aj stupeň praženia. To isté platí aj pre stupeň praženia. V svetlej praženej káve sú kyseliny výraznejšie ako v tmavej praženej káve. Táto kyslosť však nie je znakom chybného praženia. Naopak, dodávajú káve príjemnú ovocnú chuť.
Káva s nižšou chuťovou hodnotou chutí hladšie a jednoduchšie. Káva s vyššou hodnotou má komplexnú a viacvrstvovú chuť. Rozhodujúce je však vždy množstvo rozpoznateľných aróm.
Ubomi je vlastná značka online supermarketu Rohlik.cz. A sme radi, že sme jediným predajcom mimo Rohlik.cz ktorý vám môže ponúknuť takúto kvalitnú značku.