
Pozdvihnite svoj zážitok z kávy
Vychutnajte si bohatú chuť a vôňu bezkofeínovej kávy bez kofeínu, ktorá je ideálna pre tých, ktorí si radšej vychutnávajú svoju obľúbenú šálku bez kofeínu. Táto káva, starostlivo pripravená pomocou šetrného procesu dekofeinizácie CO2, si zachováva svoj prirodzený chuťový profil a arómu, čo zaručuje uspokojivý zážitok pri každom dúšku. Vydajte sa na cestu chuti s našou kávou, ktorá sa vyrába zo zŕn Arabica pestovaných na kávových plantážach v Hondurase.
Piť skvelú kávu nemusí nevyhnutne znamenať porušenie vášho rozpočtu. Značka Ubomi je toho najlepším príkladom. Nie je to len tak hocijaká značka kávy. Jej čaro spočíva v kombinácii skvelej ceny, chuti a udržateľnosti, ktorú si jednoducho zamilujete.

Intenzita
Slabá

Stupeň praženia
Nízky stupeň praženia

Kyslosť
Jemna

Chuť
Stredná
Proces odstraňovania kofeínu CO2
Proces využíva oxid uhličitý (CO2) na šetrné odstránenie kofeínu z kávových zŕn pri zachovaní ich kvality. Zrnká sú vystavené vysoko stlačenému oxidu uhličitému. Ten pôsobí ako rozpúšťadlo a selektívne extrahuje kofeín z kávových zŕn, pričom zachováva ostatné aromatické zlúčeniny. Kofeínom nasýtený CO2 sa potom oddelí od zŕn a zanechá bezkofeínové zrná s minimálnou stratou chuti a arómy.
Čo znamená kyslosť kávy?
Každé kávové zrno obsahuje prirodzene sa vyskytujúce kyseliny. Káva je ovocie, pre ktoré je typická prítomnosť kyselín. Zvyčajne ich nájdete viac v zrnách Arabica ako v zrnách Robusta. Kyslosť kávy ovplyvňuje aj stupeň praženia. To isté platí aj pre stupeň praženia. Kyseliny sú výraznejšie v svetlej praženej káve ako v tmavej praženej káve. Táto kyslosť však nie je znakom chybného praženia. Naopak, dodávajú káve príjemnú ovocnú chuť.
- Vysokokyslú kávu ocenia milovníci pikantnejších a osviežujúcich chutí.
- Pre tých, ktorí dávajú prednosť pikantnejšej šálke s plnou chuťou a nádychom čokolády, odporúčame siahnuť po nízkokyslíkovej káve.

Stupeň praženia
Stupeň praženia informuje o tom, ako silno boli zrná pražené. Vo všeobecnosti platí, že čím je stupeň praženia nižší, tým je káva kyslejšia – svieža ovocná chuť. Čím vyšší stupeň praženia, tým výraznejšia je chuť kávy –kávová chuť s čokoládovým podtónom.

Chuť
Káva s nižšou chuťovou hodnotou chutí jemnejšie a jednoduchšie. Káva s vyššou hodnotou má komplexnú a viacvrstvovú chuť. Rozhodujúce je však vždy množstvo badateľných aróm.
Intenzita
Určuje, ako intenzívne sa v káve prejavujú rozhodujúce arómy. Nie je dôležité množstvo aróm, ale to, ako silno a intenzívne ich cítite. Čím vyššia je hodnota, tým intenzívnejšia je aróma.
Príprava kávy
- Pripravte si kávu tak, ako ju máte radi
- Doporučuje sa na prípravu kávy v automatickom kávovare, pákovom kávovare, moka kanvici alebo na prípravu filtrovanými metódami, ako sú aeropress, chemex, french press, V60, vákuový hrniec, moka kanvica

Poznáte z Rohlík.cz
Ubomi je vlastná značka online supermarketu Rohlik.cz. A sme radi, že sme jediným predajcom mimo Rohlik.cz ktorý vám môže ponúknuť takúto kvalitnú značku
Zloženie
Káva Arabica.
Vyskúšajte tiež ostatné výrobky značky Ubomi, ktoré sú v kategóriách Potraviny, nápoje a Káva. Ak si nie ste istí výberom tohto produktu, inšpirujte sa v kategórii Zrnková káva.
EAN | 8595643812377 |
Značka | Ubomi |
Vlastnosti | Bez kofeinu |
Príprava kávy | Moka kanvička |
Krajina pôvodu | Nemecko |
Forma potravín | Kávové zrná |
Veľkosť balenia | 250 g |
Odroda kávy | 100% Arabica |
Originálny názov | Ubomi Arabica Bezkofeinová zrnková káva CO2 (0.25 kg) |
Dodávateľ na trh | VELKÁ PECKA, s.r.o., Karolinská 654/2, Praha, 18600, Česká republika |