Kurkuma je korenie žltej farby zo sušených mletých podzemkov kurkumovníka dlhého. Táto rastlina, ktorú môžete poznať aj pod názvom indický šafran, má zdužnatelé koreňové podzemky podobné zázvorovým podzemkom. Pochádza z južnej Ázie, najväčšej …
Kurkuma je korenie žltej farby zo sušených mletých podzemkov kurkumovníka dlhého. Táto rastlina, ktorú môžete poznať aj pod názvom indický šafran, má zdužnatelé koreňové podzemky podobné zázvorovým podzemkom. Pochádza z južnej Ázie, najväčšej obľube sa teší v Indii. U nás sa kvety kurkumy často využívajú ako súčasť svadobných kytíc.
Kurkuma má mierne štipľavú chuť a korenenú, drevitú vôňu. Je súčasťou karí korenia spoločne s koriandrom, rascou, kajenským korením a ďalšími a neodmysliteľne patrí do thajskej a indickej kuchyne. Hodí sa ako do slaných, tak do sladkých jedál, ktorým vždy prepožičia špecifickú oranžovú farbu. Aby naše telo dokázalo vstrebať všetky jej zdraviu prospešné látky, je dobré ju kombinovať s čiernym korením, ktoré vstrebateľnosť podporuje.
Užívatelia hodnotia najlepšie rady Allnature, Flow a Advance.