Natu Mandle plátky 200 g

Mandle sú jadrá suchých plodov mandľovníka a sú bohaté na rastlinné tuky a …

Zobraziť viac

Mandle sú jadrá suchých plodov mandľovníka a sú bohaté na rastlinné tuky a vlákninu. Jemne nakrájané plátky blanšírovaných mandlí sa výborne hodia na zdobenie a pečenie sladkých jedál, ale aj do šalátov alebo polievok.

4,19 €
0,21 € / 10 g
Zajtra od 08:00 u vás  viac info
1ks skladom
Pilulka Expresom už zajtra od 08:00
V Pilulka Boxe už zajtra od 21:00
  • Doprava ZADARMO pri nákupe nad 59 €

    Doprava ZADARMO pri nákupe nad 59 €

  • Viac ako 1 milión spokojných zákazníkov

    Viac ako 1 milión spokojných zákazníkov

  • Cez 20 000 produktov v ponuke skladom

    Cez 20 000 produktov v ponuke skladom

5
Zákazník odporúča

100% zákazníkov odporúča

Hodnotilo 1 zákazníkov
Napísať hodnotenie
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x

Mandle sú jadrá plodov mandľovníka, ktorý je v blízkom príbuzenskom vzťahu s broskyňou a marhuľou. Ide o škrupinové ovocie, podobne ako lieskové alebo vlašské orechy. Najväčšími producentmi mandlí na svete sú Spojené štáty (najmä Kalifornia), Austrália a Európa. Vylúpané mandle neobsahujú horkú šupku, a preto sú ľahšie stráviteľné. Mandle našli uplatnenie aj v kozmetickom priemysle. Používa sa na získavanie mandľového oleja, ktorý sa pridáva do pleťových a telových krémov.

Použitie

Mandle majú tradičné využitie pri pečení sladkého pečiva, vianočného pečiva alebo makróniek. V súčasnosti si našli cestu do rôznych paleo receptov. Vďaka ich charakteristickej sladkej vôni a chuti sa hojne využívajú v RAW dezertoch.

Tipy:

  • Vyskúšajte si, ako sa vám bude páčiť
  • Saša na raňajky: Do kaše v kombinácii s ovocím pridajte niekoľko mandlí
  • Smoothies: Rozmixujte s banánom, pridajte kakaový prášok, med a máte krémové čokoládové smoothie, ktoré ocenia nielen vaše deti
  • Mandľové mlieko: Dve šálky teplej vody a šálku mandlí rozmixujte výkonným mixérom. Výsledný nápoj preceďte. Mlieko ochuťte kardamónom, šafranom, ghí a lyžičkou medu. Zo zvyšnej dužiny môžete pripraviť palacinky, lievance alebo ju použiť na výrobu rozjasňujúcej pleťovej masky
  • Mandľové maslo: Mandle rozmixujte vo výkonnom mixéri na jemno. Na dochutenie môžete pridať prírodné sladidlá a štipku soli
  • Pečenie: Mliečne mandle sa dajú použiť na pečenie, ale aj na pečenie.
  • Ochucovanie jedál: Dochádza vám inšpirácia, ako ochutiť jedlá? Siahnite po mandliach. Skvele sa hodia do sladkých aj slaných jedál
  • Amlou: Zmiešajte mandle s arganovým olejom, medom a štipkou soli na lahodnú marockú nátierku
  • Marzipan
  • Makaróny
  • Turrón: Pripravte si tradičnú španielsku pochúťku s mandľami

Vedeli ste, že?

Vedecký názov mandľovníka, amygdalos, pochádza z asýrskeho názvu mandľového stromu, ahmygdala, a znamená “pekný strom".

Výživové hodnoty na 100 g

Energetická hodnota 579 kcal / 2420 kJ
Tuky 50 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 3,8 g
Sacharidy 21,5 g
z toho cukry 4,4 g
Bielkoviny 21 g
Vláknina 12,5 g
Sol 0 g

Zloženie

100% plátky lúpaných mandlí.

Pozrite tiež ďalšie výrobky značky Natu, ktoré nájdete v kategóriách Orechy a Potraviny, nápoje. Ak si nie ste istí výberom tohto produktu, inšpirujte sa v kategórii Mandle.

EAN8595653800395
ZnačkaNatu
Vlastnosti  Prírodné  Vegan
Veľkosť balenia200 g
Krajina pôvodu  Česká republika
Originálny názovNATU Mandle plátky 200 g