Zmes zelených potravín, adaptogénov z rastlinných zdrojov vo forme ázijských húb, ktoré sa už po stáročia používajú v Číne a Japonsku. Obsahuje dôležité vitamíny a minerály z prírodných zdrojov, ktoré sa podieľajú na antioxidačných procesoch v ľudskom tele, aminokyseliny a vysokú dávku citrusových bioflavonoidov. Viac informácií
2ks skladom, Za 2 dni od 14:00 u vás. Viac informácií
Doprava ZADARMO pri nákupe nad 59 €
GreenFood Nutrition Greens Forte Mix šťavnatá malina 240 gVšetko o produkteDoplňujúce informácieHodnotenie produktuKľúčom k úspechu našich nápojov sú prírodné chute, ktoré každému dúšku dodávajú sviežosť a autentickosť. Nechceme, aby naši zákazníci museli robiť kompromisy, preto sme vyvinuli rad nápojov, ktoré svojou jedinečnosťou a plnosťou chuti oslovia každého. Greens Forte Mix je zmes zelených potravín, adaptogénov z rastlinných zdrojov v podobe ázijských húb, ktoré sa v Číne a Japonsku používajú už stáročia. Obsahuje dôležité vitamíny a minerálne látky z prírodných zdrojov, ktoré sa podieľajú na antioxidačných procesoch v ľudskom tele, aminokyseliny fungujúce ako štartér mnohých procesov v našom organizme a v neposlednom rade vysokú dávku citrusových bioflavonoidov.
Mladý jačmeň
Táto zelená potravina je bohatá na rôzne vitamíny, minerály, antioxidanty a ďalšie bioaktívne látky. Chlorella v doplnkoch stravy ponúka synergický účinok vďaka jedinečným nutričným profilom jednotlivých zložiek. Mladý jačmeň je mladá rastlina jačmeňa, ktorú používali už naše prababičky. Z rastliny sa zbierajú len zelené výhonky. Takáto rastlina jačmeňa obsahuje najvyššie množstvo biologicky aktívnych látok.
Jačmeň obsahuje chlorofyl, železo, kyselinu listovú a vitamín C. Mladý jačmeň obsahuje 4-krát viac vápnika ako mlieko, 22-krát viac železa ako špenát. Obsahuje aj esenciálne aminokyseliny, viac ako 12 minerálnych látok a 13 rôznych vitamínov (vrátane vitamínu K). Práve vďaka tomuto zloženiu sa mladý jačmeň stal v posledných rokoch veľmi obľúbeným medzi spotrebiteľmi zameranými na aktívny životný štýl.
GreenFood Nutrition Mladý jačmeň neobsahuje lepok.
Spirulina
Je to mikroskopická sladkovodná sinice, ktorá prirodzene obsahuje väčšie množstvo dôležitých živín a fytonutrientov. Okrem toho sa živiny, ktoré telu dodáva Spirulina, lepšie vstrebávajú do organizmu. Okrem iného obsahuje vitamíny B1, B2, B3, B6, B9, vitamín C, vitamín D, vitamín A a vitamín E, karotény a vysoký obsah chlorofylu. Chlorofyl je rozpustný v tukoch a dáva rastlinám ich typickú farbu. V našej strave je chlorofyl okrem iného dôležitým a bohatým zdrojom horčíka.
Príjem spiruliny je veľmi vhodný pre vegánov, pretože je tiež bohatým zdrojom železa. Dennú dávku sme stanovili nižšiu, aby sme sa vyhli predávkovaniu napr. železom. Preto sa naša spirulina môže používať aj dlhodobejšie. Naša Spirulina pochádza z vysokokvalitného zdroja, neobsahuje (overené laboratórnymi testami) ťažké kovy ani mikrocystíny (jedovaté látky produkované sinicami), ktoré môžu mať ničivý vplyv na pečeň, obličky a mozog. V oznámení francúzskej agentúry ANSES z roku 2017 sa vyjadrili obavy, že výživové doplnky so spirulinou môžu byť kontaminované mikrocystínmi. Svetová zdravotnícka organizácia zaradila mikrocystíny na zoznam potenciálnych karcinogénov.
Chlorella
Táto zelená potravina je bohatá na rôzne vitamíny, minerály, antioxidanty a ďalšie bioaktívne látky. Chlorella v doplnkoch stravy ponúka synergický účinok vďaka jedinečným nutričným profilom jednotlivých zložiek. Chlorella je mikroskopická jednobunková riasa, ktorá sa vyskytuje v zhlukoch alebo jednotlivo v slanej aj sladkej vode. Je to typická zelená potravina pochádzajúca z Ázie, kde je vysoko cenená pre vysoký obsah bielkovín a množstvo ďalších živín. Chlorella je jedným z najkomplexnejších zdrojov potravy na svete. Prirodzene obsahuje veľké množstvo živín a fytonutrientov (aminokyseliny, chlorofyl, betakarotén, draslík, fosfor, biotín, horčík, vitamín B) a má najvyšší obsah chlorofylu zo všetkých rastlín na Zemi. Chlorofyl je rozpustný v tukoch a dáva rastlinám ich typickú farbu. V našej strave je chlorofyl dôležitým a bohatým zdrojom horčíka, ktorého funkcie zahŕňajú stovky enzymatických procesov v tele. Jeho príjem je pre vegánov nevyhnutný, pretože je bohatým zdrojom železa.
Metionín a cysteín
Vyrábajú sa fermentáciou z kukurice a predstavujú modernú, ekologickú metódu výroby týchto dôležitých aminokyselín. Vďaka ich vysokej čistote a kvalite sú ideálnou voľbou pre tých, ktorí hľadajú kvalitné výživové doplnky. Metionín a cysteín sú esenciálne aminokyseliny, ktoré zohrávajú kľúčovú úlohu v mnohých biologických procesoch v tele. Obe tieto aminokyseliny obsahujú síru, vďaka čomu sú dôležité pre syntézu bielkovín a iných biologicky aktívnych molekúl.
Metionín patrí do skupiny esenciálnych aminokyselín, ktoré tvoria bielkoviny. Metionín si ľudské telo nedokáže vytvoriť a musí ho prijímať z potravy. Nachádza sa v potravinách, ako je syr ricotta, hovädzie mäso, tofu a tuniak. Metionín je základnou zložkou keratínu, základného stavebného prvku vlasov a nechtov. Metionín zasahuje aj do biosyntézy bielkovín, cysteínu, kreatínu a karnitínu. Metionín je totiž ideálnym pomocníkom pri transfere a východiskovou látkou pre ostatné aminokyseliny.
Cysteín je klasifikovaný ako neesenciálna aminokyselina, čo znamená, že ľudské telo si ho dokáže vytvoriť a čiastočne tak nahradiť iné zdroje. Táto aminokyselina sa tvorí v pečeni, kde ju podporuje vitamín B6 alebo látky obsahujúce síru. Cysteín spoluvytvára aj ďalšie látky, ktoré sú pre ľudský organizmus prospešné. Jednou z nich je glutatión, ktorý sa považuje za jeden z najsilnejších antioxidantov v našom tele. Cysteín sa nachádza v mnohých potravinách obsahujúcich bielkoviny, ako aj vo vaječných žĺtkoch, cibuli, cesnaku, obilninách, červenej paprike a brokolici.
Reishi a ling zhi
Existujú dva rôzne názvy pre ten istý druh huby. Zatiaľ čo "Reishi" je japonský názov, "ling zhi" sa používa v čínskom jazyku. Reishi sa v Číne aj v Japonsku používa už mnoho tisícročí. Reishi (Ganoderma lucidum) je drevokazná huba, ktorá rastie na mŕtvych stromoch alebo pňoch. V tradičnej Číne bola Reishi považovaná za takú vzácnu, že bola vyhradená len pre cisársku rodinu. Reishi obsahuje širokú škálu bioaktívnych zlúčenín. Patria medzi ne esenciálne aminokyseliny, vitamíny skupiny B, minerály, ako je selén a železo, germánium, polysacharidy, triterpény a ďalšie.
Keď sa v doplnku stravy Reishi uvádza, že obsahuje 30 % polysacharidov, znamená to, že takmer tretinu obsahu extraktu z huby Reishi tvoria polysacharidy. Polysacharidy sú dlhé reťazce molekúl sacharidov, ktoré majú rôzne biologické vlastnosti. Štandardizácia extraktu zabezpečuje, že obsahuje presne 30 % polysacharidov, čo vedie k dosiahnutiu konzistentnej kvality výrobku. Štandardizácia tiež znamená, že výrobok prechádza prísnym testovaním a kontrolami, aby sa zabezpečilo, že obsah polysacharidov zodpovedá deklarovanému.
Shiitake
Šitake, známa aj ako jedlá huba (Lentinula Edodes), je druh huby pochádzajúci z Japonska. V tejto oblasti je obľúbená už tisícky rokov. Existujú záznamy o shiitake spred 2000 rokov. V Japonsku sa shiitake často nazýva "elixírom života" vďaka obsahu polysacharidovej vlákniny, prírodnému zdroju &beta-glukánov (lentinanov), erytadenínu, ako aj obsahu vitamínov B2, B6 a D, provitamínu D2, medi, selénu, kyseliny pantoténovej, zinku a mangánu.
Keď sa v doplnku stravy s hubou Shiitake uvádza, že obsahuje 30 % polysacharidov, znamená to, že takmer tretinu obsahu extraktu z huby Shiitake tvoria polysacharidy. Polysacharidy sú dlhé reťazce molekúl sacharidov, ktoré majú rôzne biologické vlastnosti. Štandardizácia extraktu zabezpečuje, že obsahuje presne 30 % polysacharidov, čo vedie k dosiahnutiu konzistentnej kvality výrobku. Štandardizácia tiež znamená, že výrobok prechádza prísnym testovaním a kontrolami, aby sa zabezpečilo, že obsah polysacharidov zodpovedá deklarovanému.
Acerola
(Malpighia emarginata) je tropický ker alebo malý strom pochádzajúci z Karibiku, Strednej a Južnej Ameriky. Plody aceroly, často nazývanej barbadoská čerešňa alebo západoindická čerešňa, sú malé červené bobule. Acerola je jedným z najbohatších prírodných zdrojov vitamínu C. Obsah vitamínu C v plodoch aceroly je oveľa vyšší ako v pomarančoch a iných citrusových plodoch. Okrem vitamínu C obsahujú plody aceroly aj ďalšie bioaktívne látky, ako sú karotenoidy, antokyány a flavonoidy, ktoré môžu synergicky podporovať účinky vitamínu C. Vitamín C z prírodných zdrojov, ako je acerola, sa často lepšie vstrebáva do organizmu ako syntetické formy vitamínu C.
Standardizovaný extrakt z aceroly znamená, že extrakt bol upravený a testovaný tak, aby obsahoval konkrétne množstvo účinnej látky, v tomto prípade 25 % vitamínu C. Štandardizácia zabezpečuje, že každá šarža extraktu poskytuje konzistentné množstvo vitamínu C.
Rutín
Jedná sa o jeden z bioflavonoidných glykozidov. Nachádza sa v rôznych rastlinách, najčastejšie vo vysokých koncentráciách v púčikoch a kvetoch ďateliny japonskej (Sophora japonica). Rutín je známy svojimi biologickými vlastnosťami. Bioflavonoidy sú látky, ktoré dodávajú chuť a farbu niektorým druhom ovocia a zeleniny. Nachádzajú sa v jablčnej šupke, pohánke, voňavej rute, citrusových plodoch a čiernom čaji.
Hlavným zdrojom rutínu sú púčiky Sophora japonica. Rutín sa extrahuje a koncentruje, aby sa dosiahla požadovaná čistota 95 %. Púčiky routy japonskej sa zbierajú a následne sušia, aby sa zachovali ich bioaktívne zložky. Sušené púčiky sa spracúvajú extrakciou rozpúšťadlom, aby sa získal rutín. Získaný extrakt sa ďalej čistí a koncentruje, aby obsahoval 95 % rutínu. Ak sa na výživovom doplnku uvádza, že obsahuje extrakt rutínu s koncentráciou 95 %, znamená to vysokú čistotu a štandardizáciu. Štandardizácia extraktu zabezpečuje, že obsahuje presne 95 % rutínu, čím sa dosahuje stála kvalita výrobku. Štandardizácia tiež znamená, že výrobok prechádza prísnym testovaním a kontrolami, aby sa zabezpečilo, že obsah zodpovedá deklarovanej hodnote.
Bisglycinát zinočnatý
Jedná sa o chelátovú formu minerálneho zinku, kde je zinok viazaný na dve molekuly aminokyseliny glycínu. Táto chelátová forma je určená na zlepšenie vstrebávania a biologickej dostupnosti zinku v tele. Chelácia je proces, pri ktorom sa minerál viaže na organickú molekulu, čo umožňuje lepší transport a využitie tohto minerálu v tele. Viazaním na dve molekuly glycínu vytvára zinok stabilný chelátový komplex. Táto štruktúra chráni zinok pred interakciami s inými látkami v tráviacom trakte, ktoré by mohli znížiť jeho vstrebávanie. Je obľúbenou voľbou na doplnenie zinku práve pre jeho vysokú vstrebateľnosť a šetrnosť k žalúdku. Bisglycinát zinočnatý je v doplnkoch stravy najčastejšie dostupný vo forme kapsúl, aby sa zabezpečilo presné dávkovanie. Bisglycinát zinočnatý je vysoko vstrebateľný. Táto forma zinku je šetrná k žalúdku a spôsobuje menej vedľajších účinkov v porovnaní s anorganickými formami zinku. Bisglycinát zinočnatý poskytuje vyššiu biologickú dostupnosť, čo znamená, že telo môže tento minerál využiť efektívnejšie.
Selen Lalmin®
Je to špeciálne vyvinutý výživový doplnok, ktorý obsahuje selén obohatený o kvasnice. Lalmin® je ochranná známka spoločnosti Lallemand, ktorá sa špecializuje na biotechnológiu a výrobu kvasiniek. Tento výrobok je navrhnutý tak, aby poskytoval cenovo dostupný zdroj selénu, ktorý je nevyhnutný pre rôzne telesné funkcie. Na výrobu selénu Lalmin® sa používajú kvasinky Saccharomyces cerevisiae, ktoré sú známe svojimi výživovými vlastnosťami. Kvasinky sa pestujú v kontrolovaných podmienkach na živnom médiu bohatom na cukry, minerály a ďalšie živiny. Počas kultivácie sa do kultivačného média pridáva selén vo forme seleničitanu sodného. Kvasinky tento selén absorbujú a začlenia do svojej bunkovej štruktúry.
Tento proces sa nazýva "biofortifikácia." Kvasinky pokračujú v raste a kvasení, počas ktorého sa ďalej obohacujú o selén. Fermentácia prebieha pri kontrolovaných teplotách a ďalších podmienkach, ktoré podporujú optimálny rast a obohacovanie. Po ukončení procesu fermentácie sa kvasinky zozbierajú, čo zahŕňa oddelenie kvasiniek od kultivačného média. Zozbierané kvasinky sa sušia, aby sa získal stabilný produkt s dlhou trvanlivosťou. Sušené kvasinky obohatené selénom sa ďalej spracúvajú do požadovanej formy, napríklad vo forme prášku, na použitie v doplnkoch výživy. Selén obsiahnutý v Lalmin® je biologicky dostupný, čo môže byť výhodné pre tých, ktorí uprednostňujú tento zdroj selénu. Selén Lalmin® je vhodný aj pre vegánov.
Glycín
Je to aminokyselina, a teda súčasť bielkovín, a napriek tomu má sladkú chuť. Preto ju pridávame do našich výrobkov spolu so steviol-glykozidmi, aby sme dosiahli ideálnu sladkosť našich výrobkov bez použitia cukru. Glycín je jednou z 20 aminokyselín, ktoré telo využíva na tvorbu telesných bielkovín, z ktorých sa potom tvoria naše orgány, kĺby a svaly. Je druhou najrozšírenejšou aminokyselinou v ľudských enzýmoch a bielkovinách, a preto zohráva kľúčovú úlohu vo všetkých orgánových systémoch tela. Glycín tvorí približne 35 % aminokyselín obsiahnutých v kolagéne. Kolagén je jednou z najdôležitejších bielkovín v ľudskom tele, je základnou stavebnou jednotkou mnohých častí tela a zohráva dôležitú úlohu pri zabezpečovaní štruktúry a pevnosti rôznych tkanív.
Táto kľúčová bielkovina sa skladá z reťazcov aminokyselín, medzi ktorými má mimoriadny význam glycín. Glycín je najmenšia a najjednoduchšia aminokyselina, čo mu umožňuje ľahko sa viazať a vytvárať pevné a stabilné kolagénové štruktúry. Vďaka svojej jednoduchosti a pružnosti glycín pomáha kolagénu udržiavať pevnosť a pružnosť, čo podčiarkuje význam glycínu v biologických procesoch. Glycín je neesenciálna aminokyselina, ktorú si telo dokáže vytvoriť samo, ale len v obmedzenom množstve.
Steviol-glykosidy
Získavajú sa z listov rastliny stévia sladká (Stevia rebaudiana), ktorá je cenená pre svoju vysokú sladivosť. Na rozdiel od cukru sú steviol-glykozidy ako sladidlo takmer bezkalorické, majú nízky glykemický index a neprispievajú k vzniku zubného kazu. Potraviny s nižším glykemickým indexom pomalšie zvyšujú hladinu cukru v krvi, čo je výhodné najmä pre diabetikov, pri diétach s nadváhou a redukčných diétach, ale aj pri bežnej kondícii.
Dávkovanie
Počet dávok: 30
Odporúčaná denná dávka: Raz denne rozmiešajte 1 dávku (1 odmerka 8 g) v 300 ml vody a vypite. Neprekračujte odporúčané dávkovanie.
Upozornenia
Doplnok stravy so sladidlom, rastlinnými extraktmi, aminokyselinami, vitamínmi a minerálmi. Výrobok nie je určený ako náhrada pestrej stravy. Skladujte v suchu pri teplote do 25 °C. Chráňte pred priamym slnečným žiarením. Nevhodné pre deti do 15 rokov. Pre osoby staršie ako 15 rokov, dojčiace a tehotné ženy je vhodná konzultácia s lekárom. Uchovávajte mimo dosahu detí. Výrobca nezodpovedá za škody spôsobené nesprávnym používaním alebo skladovaním. Minimálna trvanlivosť a šarža uvedená na obale.
Celý výrobný proces je certifikovaný IFS Food. Prečo sme nahradili certifikát ISO 22000:2018 certifikátom IFS Food?
IFS Food je globálne uznávaná certifikácia bezpečnosti a kvality potravinárskych výrobkov určená na audity kvality výrobných procesov a výrobkov. Jednotná, medzinárodne uznávaná norma pre potraviny pomáha zabezpečiť celosvetovo uznávanú konzistentnú bezpečnosť a najvyššiu možnú kvalitu potravín. Na vývoji noriem IFS sa podieľali nemecké (HDE), francúzske (FCD) a talianske (ANCC, ANCD) maloobchodné združenia v spolupráci s výrobcami.
Čo hovorí certifikácia IFS:
- Vysoká kvalita použitých surovín
- Vysoký štandard skladovania surovín
- Maximálna kvalita celého výrobného procesu
- Zvyšuje dôveryhodnosť výrobkov a značiek na celom svete
Zloženie
Chlorella prášok (Chlorella vulgaris, riasa - celá rastlinná zložka), spirulina prášok (Arthrospira platensis, sinice - rastlinná zložka), mladý jačmeň prášok (Hordeum vulgare, tráva - rastlinná zložka), L-glycín, extrakt z reishi 30 % polysacharidov (Ganoderma lucidum, rastlinná zložka huby - hnojivo), extrakt z shiitake 30 % polysacharidov (Lentinula edodes, rastlinná zložka huby - hnojivo), malinové aróma, extrakt z aceroly s 25 % vitamínu C (Malpighia glabra L., rastlinná zložka - bobuľa), regulátor kyslosti kyselina citrónová, cysteín, metionín, brusnica japonská s 95 % rutínu (Sophora Japonica L., rastlinná zložka - prášok), sladidlo: steviol-glykozidy, bisglycinát zinočnatý, maskovacia aróma, vitamín E (DL-alfa-tokoferol), selén Lalmin® (neaktívne kvasnice obsahujúce selén), extrakt z citrusových plodov so 60 % bioflavonoidov (Citrus aurantium L., rastlinná zložka - ovocie), prášok z plodov malín.
Pozrite tiež ďalšie výrobky značky GreenFood Nutrition, ktoré sú v kategóriách Výživové doplnky, Zažívanie a zdravé črevá a Adaptogény & bylinky. Ak si nie ste istí výberom tohto produktu, inšpirujte sa v kategórii Metabolizmus a detoxikácia.
