Mandle sú jadrá plodov mandľovníka, ktorý je v blízkom príbuzenskom vzťahu s broskyňou a marhuľou. Ide o škrupinové ovocie, podobne ako lieskové alebo vlašské orechy. Najväčšími producentmi mandlí sú Spojené štáty americké (najmä Kalifornia), Austrália a Európa.
Pôvod mandlí je pravdepodobne v západnej Ázii, odkiaľ sa rozšírili do celého sveta.
Lúpané mandle neobsahujú horkú šupku, vďaka čomu sú ľahšie stráviteľné. Hrsť mandlí (30 g) obsahuje 6 g bielkovín, čo je na také malé množstvo slušné množstvo.
Výhody:
- Šetrne zbavené nestráviteľné šupky
- Vysoký obsah vlákniny
- Zdroj bielkovín
- Široké spektrum využitia v (RAW) kuchyni
Použitie:
- Raňajková kaša: Pridajte do kaše niekoľko mandlí v kombinácii s ovocím
- Smoothies: Rozmixujte s banánom, pridajte kakaový prášok, med a máte krémové čokoládové smoothie, ktoré ocenia nielen vaše deti
- Mandľové mlieko: Podľa ajurvédy je konzumácia mandľového mlieka vhodná po sexe na celkovú regeneráciu. Príprava: Dve šálky teplej vody a šálku mandlí rozmixujte výkonným mixérom. Výsledný nápoj preceďte. Mlieko ochuťte kardamónom, šafranom, maslom ghí a čajovou lyžičkou medu. Zvyšnú dužinu môžete použiť na prípravu palaciniek, lievancov alebo ju použiť na výrobu rozjasňujúcej masky na tvár
- Mandľové maslo. Na dochutenie môžete pridať prírodné sladidlá a štipku soli
- Pekanie
- Ochucovanie jedál: Dochádza vám inšpirácia, ako ochutiť jedlá? Siahnite po mandliach. Skvele sa hodia do sladkých aj slaných jedál
- Amlu
- Marzipán
- Makaróny
Zloženie
100 % vylúpané mandľové jadrá. Môže obsahovať stopy iných orechov.
Skúste tiež ostatné výrobky značky Natu, ktoré nájdete v kategóriách Orechy a Potraviny, nápoje. Ak si nie ste istí výberom tohto produktu, inšpirujte sa v kategórii Mandle.