Zasiahla vás bezlepková diéta a vy si lámete hlavu s tým, čo bezpečne maškrtiť? Napriek tomu, že máte nepochybne sťažený výber potravín, alergia na lepok rozhodne neznamená, že by ste sa museli cukroviniek úplne vzdať. Tiež sladké pochutiny môžu …
Zasiahla vás bezlepková diéta a vy si lámete hlavu s tým, čo bezpečne maškrtiť? Napriek tomu, že máte nepochybne sťažený výber potravín, alergia na lepok rozhodne neznamená, že by ste sa museli cukroviniek úplne vzdať. Tiež sladké pochutiny môžu byť vyrábané bez lepku. Na našom e-shope si môžete vybrať z dobrôt od sušienok a tyčiniek, cez jogurty až po obyčajné piškóty alebo chrumky.
Ak si náhodou nevyberiete z našej ponuky, skúste si pripraviť bezlepkové orechové pečivo podľa nášho receptu:
Predhrejte rúru na 190°C. Zo všetkých ingrediencií (múky, masla, cukru, pistácií, mandlí, žĺtkov) vypracujte cesto. V chladničke ho nechajte približne hodinu. Potom ho rozvaľkajte a vykrajujte pomocou ľubovoľných vykrajovačov. Vyložte plech na pečenie s papierom na pečenie a pečte asi 9 minút. Nechajte vychladnúť.
Nakoniec rozpustite čokoládu s pár kvapkami vody vo vodnom kúpeli a potrite ňou pečivo a zasypte nadrvenými pistáciovými orieškami. Dobrú chuť.
Užívatelia hodnotia najlepšie značky Bombus, Wholebake a YumEarth.