- Obsiahnutý inulín predstavuje diétnu rozpustnú vlákninu. Inulín prechádza nezmenený až do hrubého čreva, kde podporuje tvorbu vlastných bifidobaktérií (slúži ako zdroj „potravy“ pre priateľské baktérie v tráviacom trakte človeka). Inulín okrem iného maskuje prirodzenú horkosť stévie – glykozidov steviolu.
- Stevion je prírodné sladidlo vhodné pre všetkých, ktorí sa nechcú vzdať sladkého a boja sa priberania, dospelých i deti, ale najmä pre diabetikov a ľudí s predispozíciou k diabetu, ľudí trpiacimi kardiovaskulárnymi ochoreniami a obezitou
Výživové vplyvy používania STEVIONu ako náhrady cukru:
- Konzumácia potravín a nápojov obsahujúcich STEVION namiesto iných cukrov prispieva k udržaniu mineralizácie zubov.
- Konzumácia potravín a nápojov obsahujúcich STEVION namiesto iných cukrov vyvolá menší vzostup (nárast) hladiny glukózy v krvi po ich konzumácii v porovnaní s potravnami a nápojmi, ktoré obsahujú cukor.
Použitie: Stevion je vhodný nielen na osladenie teplých a studených nápojov, ale aj na pečenie, varenie, zaváranie, sladenie ovocia, šalátov, omáčok a všade tam, kde je potreba nahradiť klasický repný cukor.
Dávkovanie: V porovnaní s repným cukrom (sacharózou) je sladivosť aj chuťový profil zhodný. Maximálna denná dávka je 100g.
Zloženie (Receptúra prirodného sladidla Stevion je vyvinutá v spolupráci s lekármi diabetológmi, chránená na Úrade priemyselného vlastníctva SR.): sladidlá (sorbitol, izomaltulóza, inulín z čakanky, extrakt Stévie cukrovej - glykozidy steviolu)
Upozornenie: Skladujte mimo dosahu malých detí, v suchom prostredí, v dobre uzatvorenom obale, pri teplote do 25°C. Pri prekročení odporúčanej dennej dávky sa môže vyskytnúť laxatívny účinok. Nepoužívajte ako náhradu rozmanitej stravy.
Pozrite tiež ostatné výrobky značky Vemica, ktoré sú v kategóriách Potraviny, Sladidlá a Potraviny, nápoje. Ak si nie ste istí výberom tohto produktu, inšpirujte sa v kategórii Sladidlá pre diabetikov.