Nominal Zmes na chlieb s chia semienkami 500 g

Semienka chia obsahujú viac ako 30 % vlákniny s nerozpustnými aj rozpustnými …

Zobraziť viac

Semienka chia obsahujú viac ako 30 % vlákniny s nerozpustnými aj rozpustnými zložkami. Z približne 30 % tuku tvoria veľkú časť nenasýtené mastné kyseliny omega-3. Cenené sú aj pre obsah bielkovín a minerálnych látok.

Tento produkt nie je momentálne dostupný.
5
Zákazník odporúča

100% zákazníkov odporúča

Hodnotilo 4 zákazníkov
Napísať hodnotenie
5
4x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x

Semienka šalvie hispánskej sú tak výživovo vhodným doplnkom zlatej ľanovej múky, ktorá je tiež súčasťou tejto zmesi, na prípravu chutného, vlhkého a bezlepkového chleba.

Základná príprava:

  • 500 g zmesi
  • 500 ml(g) vody
  • 20 ml oleja
  • 15 g čerstvého droždia

Postup výroby chleba v domácej pekárni

Vlažnú vodu a olej nalejte do pekárne, rozdrobte čerstvé alebo sušené droždie a pridajte chlebovú zmes. Odporúčané dávkovanie droždia a vody sa vzťahuje na bezlepkové programy pečenia s dobou kysnutia približne 45 - 50 min. a dobou pečenia približne 60 min. Počas kysnutia by sa už nemalo miešať.

V závislosti od typu pekárne a dĺžky použitého programu môžeme upraviť teplotu vody a množstvo droždia. Ak je chlieb prepadnutý a prekysnutý (väčšie a nerovnomerné póry v striedke), znížime dávku droždia alebo použijeme chladnejšiu vodu. Ak je naopak chlieb nedopečený, má hustejšiu štruktúru a má tendenciu na povrchu praskať, použite viac droždia alebo teplejšiu vodu. Počas prvých minút miešania je dobré použiť mäkkú stierku na naberanie prísad, ktoré sa prilepili na steny misy, do cesta. Chlieb krájajte, keď úplne vychladne.

Postup pri pečení v bežnej rúre

Podľa receptu zmiešajte všetky ingrediencie naraz a vymieste. Dobre pripravené cesto nechajte chvíľu odpočívať (asi 5 min) a potom ním naplňte dôkladne vymastenú formu. Tvarovať môžete ľahko naolejovanými dlaňami alebo môžete vysypať napr. hladkou pohánkovou múkou. Vytvarovaný valček cesta môžete tiež obaľovať v zmesi semienok. Formu na chlieb naplňte približne do 3/5. Nechajte kysnúť 45-60 minút (pri teplote 35&st. C) a chráňte pred korením. Pečieme v predhriatej rúre pri 180&st.C 50-60 minút. Vyberte si medzi spodným a horným ohrevom.

Ak chcete pripraviť menšie pečivo (napr. objemný chlieb, dalamánky, bagety alebo ciabatty), odstráňte z receptu približne 20 ml vody. Spracúvajte ako chlieb. Na pečenie bagiet zvoľte vlnitý plech na pečenie. Menšie kúsky kysnú približne 40 minút, potom ich pečte pri vyššej teplote (aj 220°C) približne 20-25 minút.

Zloženie

Deproteinovaný pšeničný škrob, jačmenná múka, lupinová múka, zemiakové vločky, chia semienka (5 %), ľanová múka, zahusťovadlo guarová guma, cukor, soľ, chlebové korenie.

Pozrite tiež ďalšie výrobky značky Nominal, ktoré nájdete v kategóriách Bezlepkové potraviny, Potraviny, nápoje a Bezlepkové zmesi. Ak si nie ste istí výberom tohto produktu, inšpirujte sa v kategórii Bezlepkové zmesi.

EAN8594010190889
ZnačkaNominal
Veľkosť balenia500 g
Vlastnosti  Bez lepku / bez glutenu / pro celiaky
Alergeny  Bez lepku
Forma potravín  Sypká zmes
Krajina pôvodu  Česká republika
Originálny názovSměs na chléb s chia semínky Pro zdraví...500g
Dodávateľ na trhGrizly (CALBUCO s.r.o.)