Manitoba je vyhľadávaná mnohými pekármi vďaka jej elasticite a pružnej konzistencii. Využíva sa aj na zvýšenie elasticity ostatných múk. Cesto z Manitoby je nadýchané a vydrží dlhšie čerstvé než cesto z bežných múk.
Tajomstvo múky Manitoba je v jej obsahu bielkovín a lepku. Lepok obsahuje gliadín a glutenín (75-95%), ktorý sa nachádza v endosperme zrna. Tento gliadín a glutenín sa nenachádza v klíčku či otrubách, preto celozrnná múka nedokáže nahradiť múku Manitoba. Gliadín je zodpovedný za pružnosť, glutenín za ťažnosť cesta.
Múka Manitoba sa využíva na špeciálne pečenie – Panettone, Pandoro, Colomba, Bomboloni. Odporúča sa aj na prípravu francúzskych Baguette a indických Chapati.
Spôsob použitia
Spracujte múku s kváskom. Nechajte vykysnúť cca. 18 – 20 hod.
Nutričné hodnoty
Na 100g | |
Energia | 1451kJ /342kcal |
Tuky | 1g |
Z toho nasýtené mastné kyseliny | 0,1g |
Sacharidy | 70g |
Z toho cukor | 1,8g |
Bielkoviny | 12g |
Soľ | 0,g |
Pozrite tiež ostatné produkty značky Molino Cosma, ktoré nájdete v kategóriách Múky a Potraviny, nápoje. Výrobok ohodnotilo 7 zákazníkov a 100 % by ho odporúčalo. Ak si nie ste istí výberom tohto produktu, inšpirujte sa v kategórii Múky.
EAN | 8002058000164 |
Značka | Molino Cosma |
Veľkosť balenia | 1000 g |
Originálny názov | Molino Cosma Manitoba múka 1 kg |