Beta glukány sú prírodné polysacharidy zložené z molekúl glukózy. Sú jednou z hlavných štrukturálnych zložiek bunkových stien húb, obilnín, kvasiniek a niektorých baktérií. Beta glukány sa líšia svojou molekulárnou štruktúrou, čo ovplyvňuje ich biologické vlastnosti a použitie v potravinárskom a farmaceutickom priemysle. Viac informácií
5ks skladom, Za 2 dni od 12:00 u vás. Viac informácií
Doprava ZADARMO pri nákupe nad 59 €
Hliva ustricová
Obľúbená huba známa svojím charakteristickým vzhľadom a chuťou. Vďaka vysokému obsahu beta-glukánov je hliva ustricová v Číne obľúbená a široko používaná už tisíce rokov. Rastie prirodzene na dreve, často na pňoch a kmeňoch stromov. Je cenená nielen pre svoje kulinárske vlastnosti, ale aj pre obsah výživných a bioaktívnych látok vrátane beta-glukánov. Hliva ustricová sa pestuje na substrátoch bohatých na celulózu, ako sú drevené štiepky alebo slama. Proces pestovania sa kontroluje, aby sa zabezpečila vysoká kvalita a čistota húb. Po zbere sa hliva ustricová suší pri nízkych teplotách, aby sa znížil obsah vody a zachovali bioaktívne zložky, čo uľahčuje následnú extrakciu beta glukánov.
Teplom sa beta glukány rozkladajú. Sušené huby sa rozomelú na jemný prášok, ktorý sa potom podrobí procesu extrakcie. Na izoláciu beta glukánov z bunkových stien húb sa zvyčajne používajú vodné alebo etanolové extrakčné metódy. Extrakt sa potom filtruje a koncentruje, aby sa získal čistý beta glukán. Čistý beta glukán sa suší rozprašovaním alebo lyofilizáciou, čím sa získa stabilný a ľahko použiteľný prášok. Proces sušenia za studena pomáha zachovať bioaktívne vlastnosti beta glukánov, pretože nedochádza k tepelnému poškodeniu molekúl. Šetrný proces extrakcie zabezpečuje vysokú čistotu konečného produktu, čo je dôležité pre jeho kvalitu a účinnosť. Beta glukány extrahované za studena si zachovávajú svoju rozpustnosť a stabilitu.
Extrakt z hlivy ustricovej 20~30 % 1~3' beta-glukánov (UV):
- Táto časť opisu uvádza, že výrobok sa získava z hlivy ustricovej (Pleurotus ostreatus), huby známej vysokým obsahom bioaktívnych látok vrátane beta glukánov
- 20~30 % - toto číslo označuje koncentráciu beta glukánov v extrakte, konkrétne znamená, že extrakt obsahuje od 20 do 30 % beta glukánov, tento rozsah poskytuje informácie o potenciálnom množstve bioaktívnej zložky v danom extrakte
- 1~3' Beta glukán - Beta glukány sú polysacharidy, ktoré sa skladajú z molekúl glukózy. Označenie "1~3'" sa vzťahuje na typ glykozidickej väzby medzi jednotkami glukózy, v tomto prípade to znamená, že molekuly glukózy sú spojené väzbami medzi prvým a tretím uhlíkom, táto špecifická štruktúra je kľúčom k bioaktívnym vlastnostiam beta glukánov
- (UV) - označuje vysokokvalitný extrakt z hlivy ustricovej s definovanou koncentráciou beta glukánov analyzovaných pomocou UV spektrofotometrie, konkrétne to znamená, že koncentrácia beta glukánov bola stanovená pomocou ultrafialovej spektrofotometrie (UV spektrofotometrie), táto analytická technika využíva UV svetlo na meranie absorbancie látok a bežne sa používa na kvantitatívnu analýzu bioaktívnych zlúčenín
Balenie
60 kapsúl
Odporúčané denné dávkovanie
Užívajte 1 kapsulu raz denne (približne 30 minút pred jedlom). Neprekračujte odporúčané dávkovanie.
Predpokladaná dĺžka užívania 1 balenia: 60 dní
*RHP - referenčná hodnota príjmu. **RHP nie je stanovený.
Upozornenie
Doplnková výživa s rastlinným extraktom. Výrobok nie je určený ako náhrada pestrej stravy. Skladujte v suchu pri teplote do 25°C. Chráňte pred priamym slnečným žiarením. Nevhodné pre deti do 3 rokov. Pre deti staršie ako 3 roky, dojčiace a tehotné ženy je vhodná konzultácia s lekárom. Uchovávajte mimo dosahu detí. Výrobca nezodpovedá za škody spôsobené nesprávnym používaním alebo skladovaním. Minimálna trvanlivosť a šarža uvedená na obale.
Celý výrobný proces je certifikovaný spoločnosťou IFS Food
Prečo sme nahradili certifikáciu ISO 22000:2018 certifikátom IFS Food?
IFS Food je globálne uznávaná certifikácia pre bezpečnosť a kvalitu potravinárskych výrobkov určená na audity kvality výrobných procesov a výrobkov. Jednotná medzinárodne uznávaná norma pre potraviny umožňuje zabezpečiť celosvetovo uznávanú konzistentnú bezpečnosť a najvyššiu možnú kvalitu potravín. Na vývoji noriem IFS sa podieľali nemecké (HDE), francúzske (FCD) a talianske (ANCC, ANCD) maloobchodné združenia v spolupráci s výrobcami.
Čo hovorí certifikácia IFS?
- Vysoká kvalita použitých surovín
- Vysoký štandard skladovania surovín
- Maximálnu kvalitu celého výrobného procesu
- Zvyšuje dôveryhodnosť výrobkov a značiek na celom svete
Zloženie
Hliva ustricová - extrakt z hlivy ustricovej 20~30% 1~3' beta-glukán (UV) (Pleurotus ostreatus, rastlinná zložka – celá rastlina), rastlinná kapsula z hypromelózy, protihrudkujúce látky: stearan horečnatý, oxid kremičitý.
Pozrite tiež ďalšie výrobky značky GreenFood Nutrition, ktoré nájdete v kategóriách Výživové doplnky, Imunita - odolnosť a obranyschopnosť a Adaptogény & bylinky. Ak si nie ste istí výberom tohto produktu, inšpirujte sa v kategórii Betaglukány.



