Maselný tuk vyrobený podľa starodávneho ajurvédskeho receptu prepustením 100% masla. Viac informácií

25,09 €
0,25 € / 10 ml
  • altSkladom 5 a viac kusov, Za 2 dni od 14:00 u vás. Viac informácií
  • <strong>Doprava ZADARMO</strong> pri nákupe nad <strong>59 €</strong>Doprava ZADARMO pri nákupe nad 59 €
Najtelo Ghí 1000 mlVšetko o produkteDoplňujúce informácieHodnotenie produktu
Najtelo Ghí 1000 mlVšetko o produkteDoplňujúce informácieHodnotenie produktu
Ghee, prepustené maslo, vyrobené z českého mlieka, vysoká horľavosť, oriešková chuť

Ghí alebo rozpustené maslo

Maslový tuk, ktorý sa dnes v indickej kuchyni nazýva ghí, nie je novinkou ani na Slovensku. Naše babičky, či známa kuchárka Magdalena Dobromila Rettigová, mu hovorili rozpustené maslo alebo šmolc. Tento tuk sa pripravuje veľmi pomalým stužovaním masla. Týmto procesom sa z masla odparí voda, ale aj vzniknutá pena, ktorá obsahuje mliečne bielkoviny, cukry a ďalšie látky, ktoré obsahuje bežné maslo.

Cenné vlastnosti Ghí

Ghee, prepustené maslo, vyrobené z českého mlieka, vysoká horľavosť, oriešková chuť, nepliva

Nežltne

Vďaka neprítomnosti vody a bielkovín nežltne, takže v dobre uzavretej nádobe vydrží na chladnom a tmavom mieste niekoľko mesiacov.

Ghee, prepustené maslo, vyrobené z českého mlieka, oriešková chuť, vysoký bod vzplanutia

Vysoký bod zápalnosti

Jeho veľmi vysoký bod vzplanutia je približne 240 °C. Táto schopnosť je dosiahnutá práve vďaka tomu, že pri prepúšťaní masla sú odstránené všetky jeho prímesi.

Ghee, vyčistené maslo, vyrobené z českého mlieka, oriešková chuť, vysoký bod vznietenia, bez laktózy a kazeínu

Neobsahuje laktózu a kasein

Ghí sa vyrába z masla, ale vďaka spracovaniu neobsahuje laktózu ani kaseín.

Ghee, prepustené maslo, vyrobené z českého mlieka, oriešková chuť, vysoký bod vzplanutia, skutočne čistý tuk

Opravdu čistý tuk

Výsledný produkt je vďaka príprave skutočne čistý tuk žltej farby s lahodnou maslovou vôňou a chuťou s mierne sladkým, orechovým nádychom.

Ako používať Ghí?

Ghí môžete používať na teplú aj studenú kuchyňu. Vďaka vysokému bodu vzplanutia sa výborne hodí na vyprážanie a pečenie, pretože zabraňuje prepáleniu látok v tukoch s nižším bodom dymivosti a uvoľneniu škodlivých látok do jedla. Ghí môžete použiť všade tam, kde používate rastlinný tuk. Je vynikajúci na dusenie, varenie, ale aj na pečenie a do sladkých jedál.

Ghi, uvoľnené maslo, Walfberry, vysoký bod vzplanutia, orechová chuť, bez laktózy a kazeínu, na pečenie, vyprážanie, sladké jedlá
Ghee, uvoľnené maslo, Walfberry, vysoký bod vzplanutia, oriešková chuť, bez laktózy a kazeínu, na pečenie, vyprážanie, sladké jedlá, vyrobené podľa starobylého ajurvédskeho receptu

Vyrobené podľa starého ajurvédskeho receptu

Wolfberry Ghí sa vyrába podľa starého ajurvédskeho receptu. Historicky je ghí úzko spojené s ajurvédou, starovekou indickou medicínou, kde sa považovalo za elixír života.

Výživové hodnoty (v 100g)

Energia 882 kcal / 3693 kJ
Tuky 99,0 g
Nenasýtené mastné kyseliny 65,0 g
Bielkoviny 0 g
Sacharidy 0 g
- z toho cukry 0 g
Soľ 0 g

Skladovanie

V uzavretej nádobe na chladnom a tmavom mieste najmenej 12 mesiacov. Pri teplote do 20 °C sa ghí môže skladovať mimo chladničku.

Pozrite tiež ostatné produkty značky Najtelo, ktoré nájdete v kategóriách Kozmetika, Potraviny, nápoje a Telová kozmetika. Tovar zrecenzovalo 7 zákazníkov a 100 % z nich ho odporúča. Ak si nie ste istí výberom tohto produktu, inšpirujte sa v kategórii Oleje a octy.

Doplňujúce informácie

EAN
8594158032119
Značka
Veľkosť balenia
1000 ml
Forma
Originálny názov
GHI maslo prepustené 1l - ČR
Dodávateľ na trh
Wolfberry s.r.o.
Krajina pôvodu
Česko

Recenzie a skúsenosti s produktom

5
Hodnotilo 7 zákazníkov
Napísať hodnotenie
5
7x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x