Škorica je korenie získané z vnútornej kôry Škoricovníka cejlónskeho, Cinnamomum zeylanicum, celoročne zeleného neveľkého stromu dorastajúceho do výšky 10 – 15 metrov, patriaceho do čeľade Vavrínovitých – Lauraceae. Pestuje sa v Srí Lanke a v južnej Indii. Škorica má príjemnú sladkastú chuť s typickou nezameniteľnou arómou. Viac informácií

3,19 €
0,32 € / 10 g
  • altSkladom 5 a viac kusov, Zajtra od 12:00 u vás. Viac informácií
  • <strong>Doprava ZADARMO</strong> pri nákupe nad <strong>59 €</strong>Doprava ZADARMO pri nákupe nad 59 €
Nakupujte spoločne
Najtelo Cejlónska škorica DOYPAK 100 g
Hodnotenie produktu 4.8
plusNajtelo Tapioková múka, 1000 g
Hodnotenie produktu 5
Najtelo Cejlónska škorica DOYPAK 100 g
+ Najtelo Tapioková múka, 1000 g
5,98 €
Najtelo Cejlónska škorica DOYPAK 100 g
Hodnotenie produktu 4.8
plusNajtelo Pravá Himalájska soľ ružová, jemne mletá 1 kg
Hodnotenie produktu 5
Najtelo Cejlónska škorica DOYPAK 100 g
+ Najtelo Pravá Himalájska soľ ružová, jemne mletá 1 kg
5,28 €
Najtelo Cejlónska škorica DOYPAK 100 gVšetko o produkteDoplňujúce informácieHodnotenie produktu
Najtelo Cejlónska škorica DOYPAK 100 gVšetko o produkteDoplňujúce informácieHodnotenie produktu

Pôvodne pochádza zo Srí Lanky. Písomná zmienka o pravej škorici – Cinnamomum zeylanicum, Kwai, čo v preklade z čínštiny znamená dnes, siaha do roku 2800 pred našim letopočtom, do oblasti dnešnej Číny. Botanický názov bol neskôr odvodený z arabského výrazu „amomon“ s významom voňavá rastlina. Egypťania používali škoricu na balzámovanie.

Použitie

Škorica sa používa ako vonná prísada do sladkých jedál, niektorých druhov čokolády a kávy kapuccino. Pridáva sa do kakaa, likérov a je ťažké si predstaviť jablkový koláč bez škorice. Škorica dodáva príjemnú vôňu kompótom.

Škorica je jedným z mála korení ktoré môže byť konzumované priamo.

Medicínske využitie škorice

Škorica znížuje zrážanlivosť krvi – Cinnamaldehyd je veľmi detailne preskúmaný v oblasti pôsobenia na krvné doštičky. Mechanizmus antiagregačného účinku cinnamaldehydu spočíva v inhibícii tvorby kyseliny arachidónovej v membránach krvných doštičiek. Znížená tvorba kyseliny arachidónovej prispieva k zníženiu tvorby prozápalového cytokínu – tromboxánu A2 a zníženiu agregácie – zrážania krvi. Uvedený protizrážanlivý účinok cinnamaldehydu sa farmakologicky prelína a súvisí s protizápalovým účinkom. Účinky cinnamaldehydu je možné porovnať s účinkami kyseliny acetylsalicylovej známej ako Acylpirín alebo Aspirín.

Antibakteriálne účinky škorice

Vôňa škorice stimuluje činnosť mozgu

Konzumácia škorice nielenže pomáha schopnosti tela využiť glukózu, ale aj vôňa škorice stimuluje mozgovú aktivitu!

Skúste tiež ďalšie výrobky značky Najtelo, ktoré sú v kategóriách Potraviny, nápoje a Korenie a dochucovadlá. Produkt hodnotilo 12 zákazníkov a 92 % by ho odporúčalo. Ak si nie ste istí výberom tohto produktu, inšpirujte sa v kategórii Jednodruhové korenie.

Doplňujúce informácie

EAN
8588006709810
Značka
Veľkosť balenia
100 g
Cesta podania
Perorálne - prehĺta sa
Originálny názov
Cejlónska škorica NAJTELO DOYPAK 100g
Dodávateľ na trh
Erik Márton s.r.o.
Krajina pôvodu
Slovensko

Recenzie a skúsenosti s produktom

4.8
Hodnotilo 12 zákazníkov
Napísať hodnotenie
5
11x
4
0x
3
0x
2
1x
1
0x
Skvele chutí
100%
Výhodné balenie
100%