Najtelo Cejlónska škorica DOYPAK 100 g

Škorica je korenie získané z vnútornej kôry Škoricovníka cejlónskeho, …

Zobraziť viac

Škorica je korenie získané z vnútornej kôry Škoricovníka cejlónskeho, Cinnamomum zeylanicum, celoročne zeleného neveľkého stromu dorastajúceho do výšky 10 – 15 metrov, patriaceho do čeľade Vavrínovitých – Lauraceae. Pestuje sa v Srí Lanke a v južnej Indii. Škorica má príjemnú sladkastú chuť s typickou nezameniteľnou arómou.

2,79 €2,89 €
-3 %
0,28 € / 10 g
Za 3 dni od 12:00 u vás  viac info
3ks skladom
Pilulka Expresom už v utorok 12. 8.
  • Doprava ZADARMO pri nákupe nad 59 €

    Doprava ZADARMO pri nákupe nad 59 €

  • Viac ako 1 milión spokojných zákazníkov

    Viac ako 1 milión spokojných zákazníkov

  • Cez 20 000 produktov v ponuke skladom

    Cez 20 000 produktov v ponuke skladom

Nakupujte spoločne
Najtelo Cejlónska škorica DOYPAK 100 g
Hodnotenie produktu 4.8
plusAllnature Jedlá sóda 1000 g
Hodnotenie produktu 4.8
Ušetríte 0,10 €
Najtelo Cejlónska škorica DOYPAK 100 g
+ Allnature Jedlá sóda 1000 g
4,48 €4,38 €
Najtelo Cejlónska škorica DOYPAK 100 g
Hodnotenie produktu 4.8
plusNajtelo Pravá Himalájska soľ ružová, jemne mletá 1 kg
Hodnotenie produktu 5
Ušetríte 0,20 €
Najtelo Cejlónska škorica DOYPAK 100 g
+ Najtelo Pravá Himalájska soľ ružová, jemne mletá 1 kg
4,88 €4,68 €
4.8
Zákazník odporúča

92% zákazníkov odporúča

Hodnotilo 12 zákazníkov
Napísať hodnotenie
5
11x
4
0x
3
0x
2
1x
1
0x
Skvele chutí
100%
Výhodné balenie
100%

Pôvodne pochádza zo Srí Lanky. Písomná zmienka o pravej škorici – Cinnamomum zeylanicum, Kwai, čo v preklade z čínštiny znamená dnes, siaha do roku 2800 pred našim letopočtom, do oblasti dnešnej Číny. Botanický názov bol neskôr odvodený z arabského výrazu „amomon“ s významom voňavá rastlina. Egypťania používali škoricu na balzámovanie.

Použitie

Škorica sa používa ako vonná prísada do sladkých jedál, niektorých druhov čokolády a kávy kapuccino. Pridáva sa do kakaa, likérov a je ťažké si predstaviť jablkový koláč bez škorice. Škorica dodáva príjemnú vôňu kompótom.

Škorica je jedným z mála korení ktoré môže byť konzumované priamo.

Medicínske využitie škorice

Škorica znížuje zrážanlivosť krvi – Cinnamaldehyd je veľmi detailne preskúmaný v oblasti pôsobenia na krvné doštičky. Mechanizmus antiagregačného účinku cinnamaldehydu spočíva v inhibícii tvorby kyseliny arachidónovej v membránach krvných doštičiek. Znížená tvorba kyseliny arachidónovej prispieva k zníženiu tvorby prozápalového cytokínu – tromboxánu A2 a zníženiu agregácie – zrážania krvi. Uvedený protizrážanlivý účinok cinnamaldehydu sa farmakologicky prelína a súvisí s protizápalovým účinkom. Účinky cinnamaldehydu je možné porovnať s účinkami kyseliny acetylsalicylovej známej ako Acylpirín alebo Aspirín.

Antibakteriálne účinky škorice

Vôňa škorice stimuluje činnosť mozgu

Konzumácia škorice nielenže pomáha schopnosti tela využiť glukózu, ale aj vôňa škorice stimuluje mozgovú aktivitu!

Skúste tiež ďalšie výrobky značky Najtelo, ktoré sú v kategóriách Potraviny, Potraviny, nápoje a Korenie a dochucovadlá. Produkt hodnotilo 12 zákazníkov a 92 % by ho odporúčalo. Produkt teraz kúpite so zľavou 3 %. Ak si nie ste istí výberom tohto produktu, inšpirujte sa v kategórii Jednodruhové korenie.

EAN8588006709810
ZnačkaNajtelo
Veľkosť balenia100 g
Cesta podaniaPerorálne - prehĺta sa
Originálny názovCejlónska škorica NAJTELO DOYPAK 100g
Dodávateľ na trhErik Márton s.r.o.
Krajina pôvoduSlovensko