Doplnková výživa s hydrolyzovaným hovädzím kolagénom, kyselinou hyalurónovou, MSM, glukozamín sulfátom, chondroitín sulfátom a vitamínom C, navrhnutá tak, aby poskytovala komplexné zloženie. Vďaka starostlivo vybraným zložkám a ich synergickému pôsobeniu je tento doplnok vhodnou voľbou pre tých, ktorí hľadajú kvalitný produkt pre svoj aktívny životný štýl. Viac informácií
5ks skladom, Za 2 dni od 14:00 u vás. Viac informácií
Doprava ZADARMO pri nákupe nad 59 €
GreenFood Nutrition Joint Complex šťavnaté jablko 285 gVšetko o produkteDoplňujúce informácieHodnotenie produktuKľúčom k úspechu našich nápojov sú prírodné chute, ktoré každému dúšku dodávajú sviežosť a autentickosť. Nechceme, aby naši zákazníci museli robiť kompromisy, preto sme vyvinuli rad nápojov, ktoré svojou jedinečnosťou a plnosťou chuti oslovia každého. Joint Complex je výživový doplnok s hydrolyzovaným hovädzím kolagénom, kyselinou hyalurónovou, MSM, glukozamín sulfátom, chondroitín sulfátom a vitamínom C, ktorý je navrhnutý tak, aby poskytoval komplexné zloženie. Vďaka starostlivo vybraným zložkám a ich synergickému pôsobeniu je tento doplnok vhodnou voľbou pre tých, ktorí hľadajú kvalitný produkt pre svoj aktívny životný štýl.
Aby sme zabezpečili vysoký štandard nášho výrobku, používame Italský hydrolyzát kolagénových peptidov značky ITALGEL (teľacia koža), ktorý sa vyrába enzymatickou hydrolýzou. Tento proces účinne rozkladá bielkovinové reťazce na nízkomolekulárne štruktúry. Výsledkom sú kolagénové peptidy najvyššej kvality s molekulovou hmotnosťou od 1500 do 5000 daltonov (Da), čo zlepšuje ich vstrebávanie. Patentovaným postupom sa získava veľmi čistý kolagén, pri ktorom sa extrahujú jednotlivé vlákna, čím sa zachováva ich prirodzená štruktúra. Následné šetrné tepelné spracovanie umožňuje rozložiť kolagénové vlákna na kratšie bielkovinové podjednotky, ktoré sa enzymaticky štiepia na malé hydrolyzované peptidy, čím sa získajú ľahko použiteľné "stavebné tehličky". Na dokončenie výrobného procesu sa používa najmodernejšia technológia sušenia, ktorá zabezpečuje, že peptidy majú presne definovanú veľkosť. Výsledný produkt je dobre rozpustný aj v studenej vode, hypoalergénny, stabilný a ľahko vstrebateľný.
Kyselina hyalurónová
Známa aj ako hyaluronát sodný, je prirodzenou súčasťou medzibunkovej hmoty, ktorú vytvárajú naše bunky v tele. Spolu s kolagénom a elastínom je jednou z hlavných zložiek spojivového tkaniva, ktoré obklopuje naše kožné bunky. Mladá, zdravá pokožka obsahuje veľké množstvo kyseliny hyalurónovej, ale s pribúdajúcim vekom sa jej produkcia v pokožke znižuje a existujúce zásoby kyseliny hyalurónovej sa zmenšujú. V prípade výživových doplnkov sa na vnútorné použitie odporúča kyselina hyalurónová so strednou až vysokou molekulovou hmotnosťou.
Nízkomolekulárne formy nie sú vhodné na vnútorné použitie ako také; v dermatológii sa používajú na vonkajšie použitie, napr. vo forme krémov, pretože majú lepšiu priepustnosť cez kožnú bariéru. Surovinou použitou v našom výrobku je vysokomolekulárna forma kyseliny hyalurónovej.
Kyselina hyalurónová použitá v tomto výrobku sa vyrába fermentáciou. Pri modernej výrobe kyseliny hyalurónovej sa často využíva proces fermentácie, ktorý sa považuje za ekologický a efektívny spôsob výroby tejto dôležitej látky. Fermentácia zahŕňa použitie mikroorganizmov na premenu substrátov na kyselinu hyalurónovú. Proces sa začína výberom vhodných surovín, rastlinných substrátov. Tieto suroviny sa spracujú na jednoduché cukry, ktoré slúžia ako živiny pre mikroorganizmy. Do fermentačného média obsahujúceho cukry sa pridajú špeciálne vybrané mikroorganizmy, ako napríklad baktérie Streptococcus zooepidemicus. Tieto baktérie sú optimalizované na výrobu kyseliny hyalurónovej.
Fermentácia prebieha za kontrolovaných podmienok, pri ktorých mikroorganizmy metabolizujú cukry na výrobu kyseliny hyalurónovej. Po ukončení fermentácie sa zmes prefiltruje a kyselina hyalurónová sa extrahuje. Tento proces zahŕňa niekoľko krokov čistenia na odstránenie nečistôt a získanie kyseliny hyalurónovej vysokej čistoty.
Čistá kyselina hyalurónová sa potom formuluje do rôznych foriem, ako sú prášky na použitie v kozmetických a farmaceutických výrobkoch.Ekologicky šetrná fermentácia je šetrná k životnému prostrediu, pretože sa pri nej používajú obnoviteľné suroviny. Tento proces umožňuje výrobu kyseliny hyalurónovej s vysokou čistotou a konzistenciou, čím sa zabezpečuje kvalitný konečný produkt. Výroba fermentáciou je bezpečná a kontrolovaná, čo zaručuje, že konečný produkt neobsahuje škodlivé kontaminanty.
Chondroitín sulfát
Je prirodzene sa vyskytujúca látka, ktorá je súčasťou ľudského spojivového tkaniva vrátane chrupavky, ktorá obklopuje kĺby. V doplnkoch stravy sa chondroitín sulfát často používa z dôvodu jeho prítomnosti v štruktúre chrupavky. Výrobný proces zahŕňa extrakciu chondroitínsulfátu z rôznych zdrojov enzymatickou hydrolýzou. Tento proces rozkladá väčšie bielkoviny a molekuly v chrupavke, čo uľahčuje izoláciu čistého chondroitín sulfátu. Po extrakcii sa chondroitín sulfát prečistí a prevedie do formy vhodnej na použitie vo výživových doplnkoch, zvyčajne v prášku alebo kapsulách.
MSM
Alebo metylsulfonylmetán je organická zlúčenina síry, ktorá sa prirodzene vyskytuje v niektorých potravinách a v ľudskom tele. Je známa vysokým obsahom biologicky dostupnej síry, ktorá je dôležitá pre mnohé biologické procesy. Obsahuje približne 34 % elementárnej síry, ktorá je kľúčom k jeho vlastnostiam. MSM sa vďaka svojej biologicky dostupnej síre široko používa v doplnkoch stravy. Obzvlášť obľúbený je medzi športovcami a jednotlivcami, ktorí hľadajú podporu pre svoj aktívny životný štýl.
D-glukozamín sulfát 2KCl
Je stabilizovaná forma glukozamínu, aminokyseliny, ktorá sa prirodzene vyskytuje v ľudskom tele, najmä v chrupavke a kĺbovej tekutine. Táto forma glukozamínu je kombinovaná s dvoma molekulami chloridu draselného (KCl), čo zabezpečuje stabilitu a rozpustnosť glukozamínu v doplnkoch stravy. Vegánsky D-glukozamín sulfát 2KCl je forma glukozamínu, ktorá je vhodná pre vegánov, pretože nepochádza z tradičných živočíšnych zdrojov, ako sú napríklad mäkkýše. Tento glukozamín sa získava z rastlinných zdrojov, čo zaručuje, že je 100 % rastlinného pôvodu. Vegánsky D-glukozamín sulfát 2KCl sa zvyčajne vyrába fermentáciou pomocou špecifických mikroorganizmov zo surovín rastlinného pôvodu. V našom prípade z kukurice.
Špecifické mikroorganizmy sa kultivujú na substrátoch rastlinného pôvodu. Tieto mikroorganizmy metabolizujú substrát a produkujú glukozamín, ktorý sa potom extrahuje a čistí. Glukozamín sa potom sulfátuje (pripojenie sulfátových skupín) a stabilizuje sa pridaním chloridu draselného (KCl), čím vzniká Vegan D-glukozamín sulfát 2KCl. Tento typ glukozamínu je vhodný pre vegánov a vegetariánov, pretože nepochádza zo živočíšnych zdrojov. Výroba glukozamínu zo surovín rastlinného pôvodu môže byť šetrnejšia k životnému prostrediu ako tradičné metódy. Moderné výrobné procesy zabezpečujú vysokú čistotu a kvalitu konečného produktu.
Vitamín C
Známy aj ako kyselina askorbová, je vo vode rozpustný vitamín, ktorý je nevyhnutný pre rôzne telesné funkcie. Je to silný antioxidant, ktorý prispieva k udržaniu normálnej funkcie imunitného systému počas intenzívneho fyzického výkonu a po ňom, k normálnej tvorbe kolagénu pre normálnu funkciu ciev, k normálnej tvorbe kolagénu pre normálnu funkciu kostí, k normálnej tvorbe kolagénu pre normálnu funkciu chrupaviek, k normálnej tvorbe kolagénu pre normálnu funkciu ďasien, normálnu tvorbu kolagénu pre normálnu funkciu kože, normálnu tvorbu kolagénu pre normálnu funkciu zubov, normálny energetický metabolizmus, normálnu funkciu nervového systému, normálnu psychickú funkciu, ochranu buniek pred oxidačným stresom, zníženie únavy a vyčerpania a zvýšenie vstrebávania železa.
Steviol-glykozidy
Sa získavajú z listov rastliny stévia sladká (Stevia rebaudiana), ktorá je cenená pre svoju vysokú sladivosť. Na rozdiel od cukru sú steviol-glykozidy ako sladidlo takmer bezkalorické, majú nízky glykemický index a neprispievajú k vzniku zubného kazu. Potraviny s nižším glykemickým indexom pomalšie zvyšujú hladinu cukru v krvi, čo je výhodné najmä pre diabetikov, pri diétach s nadváhou a redukčných diétach, ale aj pri bežnej kondícii.
Dávkovanie
Počet dávok:30
Odporúčaná denná dávka: Raz denne rozmiešajte 1 dávku (1 odmerku) v 300 ml vody a vypite. Neprekračujte odporúčané dávkovanie.
Upozornenie
Doplnok stravy so sladidlom, kolagénom a vitamínom C. Tento výrobok nie je určený na nahradenie pestrej stravy. Skladujte v suchu pri teplote do 25 °C. Chráňte pred priamym slnečným žiarením. Nevhodné pre deti do 3 rokov. Pre deti staršie ako 3 roky, dojčiace a tehotné ženy je vhodná konzultácia s lekárom. Uchovávajte mimo dosahu detí. Výrobca nezodpovedá za škody spôsobené nesprávnym používaním alebo skladovaním. Minimálna trvanlivosť a šarža uvedená na obale.
Celý výrobný proces je certifikovaný podľa IFS Food. Prečo sme nahradili certifikáciu ISO 22000:2018 certifikátom IFS Food?
IFS Food je globálne uznávaná certifikácia bezpečnosti a kvality potravinárskych výrobkov určená na audity kvality výrobných procesov a výrobkov. Jednotná, medzinárodne uznávaná norma pre potraviny pomáha zabezpečiť celosvetovo uznávanú konzistentnú bezpečnosť a najvyššiu možnú kvalitu potravín. Na vývoji noriem IFS sa podieľali nemecké (HDE), francúzske (FCD) a talianske (ANCC, ANCD) maloobchodné združenia v spolupráci s výrobcami.
Čo hovorí certifikácia IFS?
- Vysoká kvalita použitých surovín
- Vysoký štandard skladovania surovín
- Maximálnu kvalitu celého výrobného procesu
- Zvyšuje dôveryhodnosť výrobkov a značiek na celom svete
Zloženie
Hydrolyzovaný hovädzí kolagén, D-glukosamín sulfát 2KCL (zdroj - kukurica), MSM (metylsulfonylmetán), jablková aróma, vitamín C (kyselina askorbová), regulátor kyslosti - kyselina citrónová, kyselina hyalurónová, farbivo - chlorella, chondroitín sulfát (hovädzí), sladidlo - glykozidy steviolu, jablkový ovocný prášok.
Pozrite tiež ďalšie výrobky značky GreenFood Nutrition, ktoré sú v kategóriách Výživové doplnky, Športový výkon a regenerácia a Kĺbová výživa. Ak si nie ste istí výberom tohto produktu, inšpirujte sa v kategórii Kĺbová výživa pre športovcov.
