Sušené ovocie - Limetka (0 produktov)

Miesto sušienky siahnite po sušenom banáne, mangu alebo jahode. Na Pilulke môžete vyberať z nepreberného množstva, ​​avšak starostlivo prebraného sušeného ovocia, ktoré obsahuje celý rad vitamínov a minerálov. Procesom sušenia plody zo svojho …

Zobraziť viac

Miesto sušienky siahnite po sušenom banáne, mangu alebo jahode. Na Pilulke môžete vyberať z nepreberného množstva, ​​avšak starostlivo prebraného sušeného ovocia, ktoré obsahuje celý rad vitamínov a minerálov. Procesom sušenia plody zo svojho objemu strácajú väčšinu vody, preto majú vo výsledku ešte výraznejšiu chuť ako ovocie čerstvé. Ako ho najlepšie uchovávať a akými spôsobmi si môžete usušiť ovocie doma?

Ako skladovať sušené ovocie?

Sušené ovocie bolo zbavené takmer všetkej vlhkosti z dobrého dôvodu. Zásadne sa vďaka tomu predĺžila jeho trvanlivosť. Pokiaľ ju chceme udržať, mali by sme ho skladovať v uzatvárateľnom pohári na temnom a suchom mieste. V bezpečí bude za dvierkami kuchynskej linky alebo v špajze. Avšak ako pred kým, že? :)

Ovocie sušené mrazom

Lyofilizácia - preložené do reči nás smrteľníkov znamená sušenie mrazom. Je to proces sušenia, kedy si ovocie zachováva všetky nutričné ​​hodnoty, vitamíny, farbu, štruktúru a hlavne chuť. A čo navyše - dokonale chrumká. V našej ponuke nájdete mrazom sušené ovocie všetkých možných druhov. Od lesných plodov cez exotiku až po unikátne dračie ovocie.

Sušenie ovocia v sušičke

Ak sa rozhodnete sušiť ovocie v sušičke, nebojte sa vyberať kyslejšie kúsky - v priebehu dehydratácie sa prírodné cukry zhustia a ich chuť aj aróma bude sladšia.

  • Čerstvé a zrelé ovocie dôkladne umyte a nakrájajte na rovnomerné plátky (šupku ponechajte)
  • Rozložte na sušičku tak, aby sa neprekrývali
  • Sušenie zvoľte podľa návodu v sušičke
  • Výsledok by mal byť pružný a kožnatý
  • Nechajte ovocie vychladnúť (približne hodinu) a uskladnite do vzduchotesných nádob
  • Nádoby skladujte na temnom mieste, kam na ne nedosiahne vlhkosť

Sušenie ovocia v rúre

Tento spôsob sušenia prebieha v podstate rovnako ako v sušičke. Pokiaľ budete používať rúru, nezabudnite na papier na pečenie. Začnite na nízkej teplote a postupne pridávajte na 50°C. Dajte si pozor, aby teplota nepresiahla 60°C. Pri vyšších teplotách by mohlo ovocie prísť o potrebné živiny a vitamíny. Dvierka rúry môžete nechať počas sušenia pootvorené a ovocie v priebehu kontrolovať.

V našej ponuke nájdete rôzne zmesi sušeného ovocia, ovocia v čokoláde aj v poslednej dobe tak obľúbené sušené ovocie mrazom.

V prípade, že ste si nezvolili tu žiadny tovar, skúste sa pozrieť aj na kategórie Ananás, Banány, Brusnice, Datle a Exotické ovocie. Zákazníci hodnotia najlepšie značky Brix. Najlepšie hodnoteným výrobkom je Brix Mrazom sušená slivka (Plum) 105 g.

Vymazať všetky filtre

Nenašli ste, čo ste hľadali?

Pošlite nám tip na produkt a my ho skúsime zaradiť do ponuky.

Odporučiť produkt
Nenašli ste, čo ste hľadali?

Potrebujete poradiť?

Napíšte nám a radi vám pomôžeme s výberom a vyhľadávaním vhodného produktu.

Potrebujete poradiť?

Produkty z kategórie Sušené ovocie sme pre vás zoradili od najlepšie hodnotených. Tovar z kategórie Sušené ovocie sme pre vás podkladali od najlacnejších po najdrahší. V kategórii Sušené ovocie nájdete tovar poskladaný od najkvalitnejších kúskov.