Sójové proteíny - Perorálne - prehĺta sa - najlacnejšie produkty (0 produktov)

Ak hľadáte proteínový doplnok, ktorý by ste pridali do svojho jedálnička, sójový proteín je vhodnou a populárnou možnosťou, ktorá má mnoho výhod prospešných pre zdravie. Môžete ho využiť na chudnutie, zvýšenie energie či budovanie svalov. Zároveň …

Zobraziť viac

Ak hľadáte proteínový doplnok, ktorý by ste pridali do svojho jedálnička, sójový proteín je vhodnou a populárnou možnosťou, ktorá má mnoho výhod prospešných pre zdravie. Môžete ho využiť na chudnutie, zvýšenie energie či budovanie svalov. Zároveň môže pomáhať riadiť hormonálnu rovnováhu, znížiť riziko rakoviny prsníka, srdcových chorôb alebo osteoporózy.

Sójové proteíny sa prirodzene vyskytujú v niektorých potravinách, ale môžete ich nájsť aj v spracovanej podobe – ako sójový proteínový izolát alebo koncentrát. Ide o vysoko rafinovanú podobu sójových bôbov - strukoviny, ktorá prirodzene obsahuje vysoké množstvo bielkovín. Z tohto dôvodu sú sójové bôby, ale aj celkovo sójové produkty ako sójový proteínový izolát či koncentrát, obľúbeným zdrojom proteínov medzi vegetariánmi a vegánmi.

Aký je rozdiel medzi sójovým proteínovým izolátom a koncentrátom?

Sójový proteínový koncentrát

Pri výrobe sójového proteínového koncentrátu sa najprv odstráni všetok tuk, ktorý je prirodzene obsiahnutý v sójových bôboch. Následne sa odstránia všetky nebielkovinové zložky, ktoré sú rozpustné vo vode. Výsledkom je koncentrácia sójového proteínu s niektorými ďalšími zložkami ako vláknina a sacharidy.

Sójový proteínový izolát

Sójový proteínový izolát sa vyrába takmer totožne, okrem toho, že z odtučnených sójových bôbov sú odstránené aj sacharidy a vláknina. Výsledný produkt obsahuje takmer iba bielkoviny, vďaka čomu je sójový proteínový izolát čistejší proteín. Jeho prášková forma obsahuje 90% až 95% proteínu oproti sójovému proteínovému koncentrátu, ktorý obsahuje okolo 65%. To je dôvodom, prečo je sójový proteínový izolát bežne využívaný v potravinových doplnkoch, ako sú proteínové prášky.

Sójový proteín vs srvátkový proteín

Najviditeľnejším rozdielom medzi týmito dvoma typmi proteínu je, že sójový proteín je rastlinného pôvodu, zatiaľ čo srvátkový proteín živočíšneho – vyrába sa zo srvátky. Ktorý je lepši? V skutočnosti obidva typy ponúkajú porovnateľné výsledky. Sójový aj srvátkový proteín majú vysokú mieru vstrebávania a rovnako ponúkajú veľký nárast svalového tkaniva alebo svalovej hmoty, keď sa pravidelne konzumujú po tréningu. Sójový proteín ponúka rovnaké výsledky ako srvátkový, ale konzumujúcim poskytuje rastlinnú, resp. vegánsku alternatívu.

Zákazníci najlepšie hodnotia značky BiotechUSA. Najlepšie hodnoteným výrobkom je BiotechUSA Protein Power čokoláda 4000 g.

Vymazať všetky filtre

Nenašli ste, čo ste hľadali?

Pošlite nám tip na produkt a my ho skúsime zaradiť do ponuky.

Odporučiť produkt
Nenašli ste, čo ste hľadali?

Potrebujete poradiť?

Napíšte nám a radi vám pomôžeme s výberom a vyhľadávaním vhodného produktu.

Potrebujete poradiť?

Produkty z kategórie Sójové proteíny sme pre vás zoradili od najlepšie hodnotených. Od najlacnejších produktov sme zoradili kategóriu Sójové proteíny. V kategórii Sójové proteíny nájdete tovar poskladaný od najkvalitnejších kúskov.