Bezlepkové múky - Naturalis (0 produktov)

Múka je bežnou súčasťou mnohých potravín, vrátane chleba, pečiva a dezertov. Často sa tiež používa ako zahusťovadlo do omáčok a polievok. Väčšina výrobkov sa vyrába z bielej alebo pšeničnej múky. Ak však trpíte celiakiou alebo alergiou a citlivosťou…

Zobraziť viac

Múka je bežnou súčasťou mnohých potravín, vrátane chleba, pečiva a dezertov. Často sa tiež používa ako zahusťovadlo do omáčok a polievok. Väčšina výrobkov sa vyrába z bielej alebo pšeničnej múky. Ak však trpíte celiakiou alebo alergiou a citlivosťou na lepok, neznamená to, že sa musíte vzdať všetkých spomenutých pochúťok. U nás nájdete v ponuke široký výber rôznych bezlepkových múk, s ktorými spoľahlivo nahradíte klasickú múku. Bezlepkové múky sú vyrábané z rôznych surovín, každá má jedinečnú chuť, vôňu a textúru. Okrem toho väčšina z nich na rozdiel od bežnej, pšeničnej múky obsahuje podľa druhu rôzne telu prospešné látky, od vlákniny, až po minerály a antioxidanty.

Najznámejšie druhy bezlepkových múk:

Mandľová múka – je možné ju využiť v rôznych receptoch na pečenie. Vyrobená je z mletých, blašírovaných mandlí. Je ňou možné nahradiť bežnú múku v pomere 1:1 v pečive, využiť sa dá tiež ako alternatíva strúhanky. Mandľová múka je bohatá na železo, horčík, vápnik, draslík, meď a mangán. Je tiež zdrojom vitamínu E a mononenasýtených mastných kyselín.

Pohánková múka – pohánka patrí medzi pseudocereálie, skupiny obilnín podobná cereáliám.  Má bohatú zemitú chuť a je vhodná najmä na pečenie chleba. Keďže je drobivejšia, je vhodné ju skombinovať s iným typom múky (napr. s ryžovou múkou). Obsahuje celý rad vitamínov B, minerály ako je železo, foláty, horčík, zinok, mangán. Tiež má vysoký obsah vlákniny a antioxidantov.

Amarantová múka – rovnako ako pohánka sa amarant považuje za pseudocereáliu. Má zemitú, orieškovú chuť, a ľahko príjma chuť ostatných prísad. Pri pečení je vhodné ju skombinovať s inými múkami. Obsahuje vysoký podiel vlákniny, bielkovín, a stopové prvky mangán, horčík, fosfor, železo a selén.

Teffová múka – dá sa použiť na rôzne jedlá ako napr. palacinky, chlieb. Možno ňou nahradiť 25 – 50% klasickej múky. Má vysoký obsah bielkovín, čo podporuje pocit sýtosti. Tiež obsahuje vápnik a vitamín C.

Ovsená múka – vyrába sa mletím celozrnného ovsa. Obsahuje beta-glukán, bielkoviny, horčík, fosfor, vitamíny skupiny B a antioxidanty.

Kukuričná múka – vyrába sa z celého jadra kukuričného zrna a je veľmi jemno namletá. Je možné ju použiť na zahustenie, ale pripravuje sa z nej aj chlieb a tortilly. Má vysoký obsah vlákniny, antioxidanty luteín a zeaxantín, vitamín B6, tiamín, mangán, horčík a selén.

Cícerová múka -  cícer má orieškovú chuť a zrnitú štruktúru a je obľúbený v blízkovýchodnej a indickej kuchyni. Z cícerovej múky sa vyrába falafel, hummus a chlebová placka. Je dobrým zdrojom vlákniny a bielkovín na rastlinnej báze. Tieto živiny spolupracujú na spomalení trávenia, podpore plnosti a riadení telesnej hmotnosti.  Cícerová múka má tiež vysoký obsah minerálov horčíka a draslíka, ktoré majú pozitívnu úlohu pri podpore zdravia srdca.

Kokosová múka – vyrába sa zo sušenej kokosovej dužiny a má jemnú, kokosovú chuť. Jej ľahká textúra je veľmi podobná bežnej múke a dá sa použiť na pečenie chleba a bežných dezertov. Obsahuje vlákninu a zdravé, nasýtené tuky.

Tapioková múka – používa sa ako zahusťovadlo do polievok, omáčok a koláčov a nemá žiadnu zreteľnú chuť alebo vôňu. Môže sa tiež použiť v kombinácii s inými bezlepkovými múkami v receptoch na chlieb.

Konopná múka - ideálna na pečenie a zahusťovanie omáčok. Konopná múka s vysokým obsahom vlákniny, mastných kyselín, vitamínov a minerálov dodáva kreatívny a výživný šmrnc domácemu pečivu, muffinom, sušienkam a palacinkám.

Kamutová múka – prastará múka pôvodne z Egypta. Kamut je oceňovaný pre svoju jemnú, maslovú, orieškovú chuť a vysoký obsah bielkovín a výživných látok. Táto múka je vhodná najmä na kváskovanie.

Tekvicová múka – túto múku môžete používať do pečiva, ako je chlieb, sušienky, sušienky, palacinky, koláče, lievace, oblátky, ba dokonca aj zmrzliny a smoothies. Vyrába sa zo sušenej tekvicovej dužiny, prípadne aj so šupkou a so semien. Tekvica je bohatá na vlákninu, minerálne a stopové prvky, a najmä na vitamín A.

Užívatelia hodnotia najlepšie značky Allnature. Najlepšie hodnoteným výrobkom je Allnature Mandľová múka natural 500 g.

Vymazať všetky filtre

Nenašli ste, čo ste hľadali?

Pošlite nám tip na produkt a my ho skúsime zaradiť do ponuky.

Odporučiť produkt
Nenašli ste, čo ste hľadali?

Potrebujete poradiť?

Napíšte nám a radi vám pomôžeme s výberom a vyhľadávaním vhodného produktu.

Potrebujete poradiť?

Produkty z kategórie Bezlepkové múky sme pre vás zoradili od najlepšie hodnotených. Tovar z kategórie Bezlepkové múky sme pre vás podkladali od najlacnejších po najdrahší. V kategórii Bezlepkové múky nájdete tovar poskladaný od najkvalitnejších kúskov.