Chleby s prídavkom špaldovej múky majú výraznú chlebovú vônu, veľký objem, krásne popraskanú kôrku, perfektne chutia a dlho vydržia vláčne a čerstvé. Špalda naviac obsahuje takmer všetky základné zložky dôležité pre organizmus. Vďaka väčšiemu podielu aleuronovej vrstvy tak obsahuje pšenica špalda v priemere 16 % bielkovín, čo je omnoho viac, než u klasickej pšenice.
Aminokyselinové zloženie je pri klasickej pšenici a špaldy takmer totožné, iba obsah esenciálnych aminokyselín je pri špalde vyšší. Špalda tak obsahuje pomerne značné množstvá nenasýtených mastných kyselín a neobsahuje cholesterol. Obsah lepku sa v nej pohybuje okolo 40 % a jeho kvalita je veľmi vysoká. Konzumácia špaldovej múky ale v niektorých prípadoch alergiu pri celiatikoch vôbec nevyvoláva, v každom prípade je ale jej konzumácia nutná prediskutovať s lekárom.
Špalda, vďaka tomu, že nie je šľachtená, tak si zachováva svoje prirodzené vlastnosti a má orieškovú chuť. Vo Wolfberry špaldovej múke nájdete celú škálu minerálnych látok, vitamínov a viac než 12 % bielkovín. Je vyrábaná zo zŕn rastlín pestovaných v BIO kvalite pri kontrolovanom ekologickom poľnohospodárstve. Výborne sa hodí na pečenie chleba a rôzneho pečiva, ale aj na prípravu závarok do polievky alebo na zahusťovanie pokrmov.
Nutričné hodnoty na 100g:
Energia | 1214 kJ / 290 kcal |
Tuky - z toho nasýtené mastné kyseliny |
2 g 0,3 g |
Sacharidy - z toho cukry |
55 g 6,8 g |
Vláknina | 5 g |
Bielkoviny | 13 g |
Soľ | 0 g |
Alergény
Lepok.
Skladovanie
Skladujte v suchu a tme.
Krajina pôvodu
- Holandsko
BIO výrobok pod kontrolou: CZ-BIO-002.
Skúste tiež ostatné produkty značky Wolfberry, ktoré sú v kategóriách Múky, Potraviny a Potraviny, nápoje. Ak si nie ste istí výberom tohto produktu, inšpirujte sa v kategórii Múky.