Príprava:
- Kľúč je v použití správneho množstva vody a počas varenia treba strážiť úroveň hladiny vody a prípadne nejakú vodu pridať, však nepridávať skôr, než je nevyhnutné.
- Vždy používajte kvalitné jazmínovú ryžu, ktorú ešte pred varením niekoľkokrát dôkladne prepláchnite, čím zabránite nadmernému lepenie
- Odmerajte ryžu (2 hrnčeky) a tú dvakrát až päťkrát prepláchnite.
- Na 2 hrnčeky ryže použite 2 1/2 hrnčeka vody - vidíte, že vody je len o trochu viac.
- Ryžu dajte do hrnca, zalejte daným množstvom vody a pridajte lyžicu soli (ideálne himalájskej). Nikdy ryžu nedosolujte až po uvarení, lebo tým spôsobíte, že sa ryža začne opäť viac lepiť.
- Ryžu priveďte do varu. Stačí, aby začala len ľahko prebublávať, potom prevezmite teplotu.
- Na hrniec použite dobre padnúci pokrievku, pokiaľ z pod pokrievky uniká príliš veľa pary, vezmite kúsok alobalu, ktorým prikryte a utesnite hrniec a až potom priklopte pokrievkou.
- Ryžu nechajte takto dusiť cca 10-15 minút. Naozaj si dajte pozor, aby teplota nebola príliš veľká, postačí stupeň 1-2.
- Po 10 tich minútach ryžu skontrolujte a pokiaľ ostáva už len málo vody na dne a ryže už je takmer hotová, našuchorte ryžu vidličkou, ešte chvíľu prikryte alobalom, aby sa v hrnci ešte vytvorila para (stačí 30 sekúnd).
- Sporák vypnite úplne a nechajte ešte cca 5 minút dôjsť. Tak sa bude dotvárať už len malé množstvo pary a ryže sa udrží horúca.
- Pred podávaním opäť prekyprite vidličkou.
Zloženie
100% čistá jazmínová ryža.
Pozrite tiež ostatné výrobky značky Tilda, ktoré sú v kategóriách Potraviny, Potraviny, nápoje a Ryža, cestoviny, strukoviny, obilniny. Ak si nie ste istí výberom tohto produktu, inšpirujte sa v kategórii Ryža, cestoviny, strukoviny, obilniny.