Vemica Lecitín prášok 250 g

Sójový lecitín je čisto prírodný, rastlinný doplnok ľudskej výživy získavaný …

Zobraziť viac

Sójový lecitín je čisto prírodný, rastlinný doplnok ľudskej výživy získavaný zo sójových bôbov pri lisovaní za studena. Lecitín patrí medzi tzv. fosfolipidy, ktoré tvoria hlavnú časť všetkých bunkových membrán, teda obal nervových, svalových a iných buniek ľudského tela.

Tento produkt nie je momentálne dostupný.
  • Najspoľahlivejšia internetová lekáreň na Slovensku

    Najspoľahlivejšia internetová lekáreň na Slovensku

  • Viac ako 1 milión spokojných zákazníkov

    Viac ako 1 milión spokojných zákazníkov

  • Cez 40 000 produktov v ponuke skladom

    Cez 40 000 produktov v ponuke skladom

4.7
Zákazník odporúča

100% zákazníkov odporúča

Hodnotilo 3 zákazníkov
Napísať hodnotenie
5
2x
4
1x
3
0x
2
0x
1
0x

Hoci sójový lecitín obsahuje spektrum prospešných fosfolipidov, jeho hlavnou účinnou látkou je fosfolipid fosfatidylcholín (cholín).

Výživové vplyvy užívania cholínu pre organizmus:

  • Cholín prispieva k správnej látkovej premene homocysteínu. Homocysteín je aminokyselina, ktorú má v krvi každý človek a ktorá vzniká štiepením bielkovín. Jej vysoká hladina poškodzuje cievy, v dôsledku čoho vzniká náhla cievna príhoda, ischemickú choroba srdca a zvyšuje sa riziko kôrnatenia tepien (artérioskleróza).
  • Cholín prispieva k správnej látkovej premene lipidov, teda pomáha udržiavať cholesterol v rozpustnej forme a zamedzuje jeho ukladaniu v cievach. Je dôležitou súčasťou žlče, nevyhnutnej na trávenie tukov.
  • Cholín prispieva k udržaniu normálnej funkcie pečene. Ak v strave nie je dostatok cholínu, dôsledkom môže byť hromadenie veľkého množstva tuku v pečeni, tzv. stukovatenie pečene.

Návod na použitie

Odporúča sa 1-2 čajové lyžičky prášku lecitínu užiť spolu s jedlom. Alternatívou je pridanie prášku do jogurtov, cereálnych pokrmov, kaší, polievok, do cesta na pečenie a pod. Lecitín ako čisto prírodná látka vo forme emulgátoru v potravinách zabraňuje oddeleniu vody od oleja, prispieva k väčšiemu objemu cesta a spomaľuje žltnutie tukov. Lecitín je vhodné použiť aj pri domácom pečení chleba a koláčov. Odporúčané dávkovanie do cesta na chlieb predstavuje 2 - 3 g na 1 kg zmesi.

  • Dávkovanie : 2 g (1 čajová lyžička) Sojového lecitínu / 1 až 2 krát denne
  • Všeobecné pokyny a upozornenia : Neprekračujte stanovené dávkovanie. Výrobok nesmie byť použitý ako náhrada pestrej stravy. Uskladňujte mimo dosahu malých detí. Nevhodné pre deti, tehotné ženy a dojčiace ženy. Ide o dehydratovaný výrobok. Skladujte v suchu a po otvorení vždy obal dôkladne uzavrite. Povolená odchýlka hmotnosti +/- 2%.

Upozornenie

Nevhodné pre deti do 3 rokov, tehotné a dojčiace ženy. Neprekračujte stanovené dávkovanie. Výrobok nesmie byť použitý ako náhrada pestrej stravy. Uskladňujte mimo dosahu malých detí. Skladujte v suchu a po otvorení vždy obal dôkladne uzavrite.

Vyskúšajte tiež ďalšie produkty značky Vemica, ktoré sú v kategóriách Výživové doplnky, Hlava, pamäť a duševná pohoda a Špeciálne výživové doplnky. Ak si nie ste istí výberom tohto produktu, inšpirujte sa v kategórii Pamäť a sústredenie.

Upozornenie:
Upozornenie: Neprekračujte odporúčané dávkovanie. Výrobok neslúži ako náhrada pestrej stravy.