KOMBU morské riasy 50g, Mitoku 50 g

Riasa Kombu patrí k najbohatším prirodzeným zdrojom jódu medzi potravinami. …

Zobraziť viac

Riasa Kombu patrí k najbohatším prirodzeným zdrojom jódu medzi potravinami. Taktiež obsahuje vysoký podiel vápnika. Používa sa najmä pri príprave strukovín a obilnín. Vyznačuje sa príjemnou chuťou. Vďaka vysokému obsahu jódu sa už stáročia používa v čínskej medicíne ako liek na štítnu žľazu. Okrem toho výborne čistí črevá, odvádza z tela jedy a ťažké kovy, znižuje cholesterol a chráni pred vysokým krvným tlakom.

Tento produkt nie je momentálne dostupný.
  • Najspoľahlivejšia internetová lekáreň na Slovensku

    Najspoľahlivejšia internetová lekáreň na Slovensku

  • Viac ako 1 milión spokojných zákazníkov

    Viac ako 1 milión spokojných zákazníkov

  • Cez 40 000 produktov v ponuke skladom

    Cez 40 000 produktov v ponuke skladom

Kombu je hlbokomorská zelenina rastúca v čistých a chladných severných vodách. Najkvalitnajšie kombu rastie vo veľkých hĺbkach s pokojnými oceánskymi prúdmi. Veľmi kvalitné japonské kombu sa ťaží z chladného mora pri severnom pobreží ostrova Hokkaidó.

Kombu tvorí tuhé zelené listy široké 2-3 cm, ktoré dorastajú do dĺžky 5-10 metrov. Po usušení majú tmavú farbu a niekedy možu byť potiahnuté prírodným bielym práškom. Je to spôsobené kyselinou glutamovou, ktorá je pôvodnou prírodnou verziou súčasného mohutného posilňovača chuti glutamanu. Kyselina glutamová, vďaka ktorej sú strukoviny varené s riasou kombu ľahšie stráviteľné a rýchlejšie sa uvaria, má schopnosť uvoľňovať vlákna iných potravín. Prúžok kombu varený so strukovinami preto nielen skracuje dobu varenia, ale tiež zlepšuje arómu, pridáva cenné živiny a zvyšuje tak stráviteľnosť jedla. Tento proces pôsobí obojsmerne. Kombu varené s potravinami bohatými na bielkoviny bude taktiež mäkšie za omnoho kratší čas.

Príprava

Kúsok riasy (veľkosť ako 2-3 poštové známky) varíme asi hodinu, najlepšie spolu so strukovinami, nakoľko ich zmäkčujú a tým uľahčujú stráviteľnosť.
Prúžok kombu namočený vo vode a krátko povarený dáva delikátny základ polievkam a mnohým ďalším chutným jedlám. Jeden kúsok riasy je možné niekoľkokrát opakovane použiť. Pri dlhom varení odovzdáva kombu do vody silnejšie minerálne soli.

Pôsobenie na organizmus:

  • Pomáha telu zbavovať sa cholesterolu
  • Chráni pred vysokým krvným tlakom
  • Priaznivo ovplyvňuje metabolizmus
  • Dodáva organizmu mimoriadne dôležitý jód (patrí medzi riasy z najvyšším obsahom tohto prvku)
  • Posilňuje oblasť obličiek a močového mechúra
  • Obsahuje aminokyseliny stimulujúce sliznice a lymfatický systém
  • Číňania ju stáročia používajú na ošetrenie štítnej žľazy, prikladajú jej tiež význam pri zvyšovaní dlhovekosti, inteligencie a jasného myslenia
  • V Japonsku sa používa ako liečebný prostriedok pri zápale hrubého čreva

Ak si nie ste istí výberom tohto produktu, inšpirujte sa v kategórii Potraviny, nápoje.

Ohodnoťte tento produkt ako prvý.

EAN021009122135
PrePre dospelých
Na čo je  Na trávenie a metabolizmus  Na cholesterol  Na vysoký tlak
Veľkosť balenia50 g
Originálny názovKombu 50 g