Zloženie
- Škrob vyrobený z koreňa manioku (tapioka), prosová múka, melivo z vonkajších šupiek plodov skorocelu indického, bambusová vláknina, objemové činidlo: hydrogénuhličitan sodný, regulátor kyslosti: kyselina citrónová, himalájska soľ
Návod na použitie
- K 270 g vlažnej vody pridáme 27 g čerstvo vylisovanej citrónovej šťavy alebo jablčného octu a dôkladne rozmiešame
- Pridáme 270 g bezlepkovej múčnej zmesi na svetlý chlieb a ručným mixérom dôkladne zmiešame
- Hotové cesto rukami prepracujeme, vytvoríme bochník, ktorý necháme odpočívať 5 minút
- Následne bochník opäť prepracujeme, aby v ňom neostal vzduch
- Potom bochník dáme na plech vystlaný papierom na pečenie, vrch bochníka hlboko zarežeme a potrieme roztaveným kokosovým tukom
- Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 200 stupňov 70 minút
- Upečený bochník necháme na mriežke vychladnúť
- Použitie ohňovzdornej misy nie je potrebné
- Z tohto množstva možno upiecť 1 kus 430 gramového chleba
Skúste tiež ďalšie výrobky značky Žitnoostrovská bezlepková pekáreň Best of, ktoré nájdete v kategóriách Bezlepkové potraviny, Potraviny, nápoje a Bezlepkové zmesi. Ak si nie ste istí výberom tohto produktu, inšpirujte sa v kategórii Bezlepkové zmesi.
EAN | 8588007096179 |
Značka | Žitnoostrovská bezlepková pekáreň Best of |
Veľkosť balenia | 1000 g |
Forma | Zmes |
Forma potravín | Sypká zmes |
Alergeny | Bez lepku Bez vajec Bez mlieka Bez sóje |
Originálny názov | Bezlepková múčna zmes na svetlý chlieb (1000g) |