Čakankový sirup z vlčích bobúľ 400 ml. Novinkou na trhu sladidiel je čakankový sirup. Toto sladidlo novej generácie, vyrábané jedinečnou patentovanou metódou z koreňa čakanky, vyniká mimoriadne vysokým obsahom prospešnej vlákniny a veľmi nízkym glykemickým indexom. V porovnaní s inými prírodnými sladidlami obsahuje až o 95 % menej cukru a o 45 % menej kalórií.
Ako používať čakankový sirup:
- Čerešňový sirup môžete použiť nielen na sladenie studených alebo teplých nápojov, ale aj dezertov, sušienok, palaciniek, jogurtov, zmrzliny alebo sušienok
- Je vhodný aj na teplú kuchyňu pri pečení všetkých druhov sladkého pečiva
- A má ešte jednu jedinečnú vlastnosť
- Dokáže čiastočne nahradiť aj tuk na varenie
Použitie čakankového sirupu nielenže znižuje kalorickú hodnotu pečiva tým, že nahrádza cukor, ale aj energetickú hodnotu potravín tým, že nahrádza tuk na varenie, a to až o sto percent! Keďže obsahuje až o 95 % menej cukru a o 45 % menej kalórií v porovnaní s inými prírodnými sladidlami (med, javorový sirup atď.), je preto veľmi vhodný na použitie pri redukčnej diéte. Jedlá pripravené s použitím čakankového sirupu majú výrazne nižšiu energetickú hodnotu a pri pravidelnej konzumácii sa prirodzene znižujú tukové zásoby organizmu. Sladkosť sirupu sa vyrovná sladkosti medu.
Dávkovanie je teda rovnaké ako pri sladení cukrom alebo medom, t. j. 1 polievková lyžica sirupu zodpovedá 1 polievkovej lyžici medu/cukru.
- Pri náhrade tuku v potravinách 1 g sirupu nahradí približne 4 g tuku
- Čakankový sirup je vhodný aj pre deti
- Odporúča sa aj klientom po liečbe antibiotikami, pretože má prebiotickú podpornú schopnosť obnoviť črevnú mikroflóru po užívaní antibiotík
Čakanka
Cichorium intybus (Cichorium intybus) je rastlina patriaca do čeľade hviezdicovitých, niekedy nazývaná aj čeľaď zložnokvetých. Je to trváca bylina vysoká až jeden meter s tuhou stonkou. Kvitne od júla do októbra a jej 3 až 4 cm široké kvety sú zvyčajne jasne modré. Farba kvetov je pravdepodobne pôvodom českého názvu rastliny -"Čekanka", keď modré kvety čakanky pripomínali ľuďom modré oči dievčaťa márne čakajúceho na návrat svojho milého z vojny. Rastlinu možno nájsť pomerne hojne vo voľnej prírode okolo ciest, polí, lúk a svahov. Čakanka je v ľudovom liečiteľstve veľmi cenenou liečivou rastlinou. Neznámejším využitím sušeného koreňa je jeho spracovanie na zdravú náhradu kávy - meltu. Na spracovanie vo veľkom sa pestuje najmä v Belgicku a Holandsku.
Koreň čakanky sa spracováva veľmi pracným postupom, ktorý je chránený patentom. Základnou surovinou čakankového sirupu je tekutina, ktorá pozostáva najmä z oligofruktózy, vyrobenej čiastočnou enzymatickou hydrolýzou z čakankového inulínu. Počas fermentácie vznikajú rôzne produkty, mastné kyseliny s krátkym reťazcom a plyny. Práve kombinácia účinkov fermentačného procesu a vzniknutých vedľajších produktov zvyšuje absorpčnú funkciu hrubého čreva pre vápnik. Konzumácia čakankového sirupu tak napomáha vstrebávaniu vápnika v ľudskom organizme, pretože len približne 30 % vápnika, ktorý prijímame v potrave, sa v tele úplne vstrebe. Zvyšok sa z tela vylúči. Vláknina obsiahnutá v čakankovom extrakte sa nestrávená dostáva do hrubého čreva, kde ju čiastočne alebo úplne fermentujú črevné baktérie. To pomáha zlepšovať funkciu čriev a vyprázdňovanie.
Skladovanie
Skladujte na chladnom a tmavom mieste, mimo dosahu priameho slnečného svetla.
Krajina pôvodu
Nemecko.
Zloženie
Extrakt z koreňa čakanky 100%.
Bez konzervačných látok a farbív. Neobsahuje lepok, laktózu ani arómy.
Vyskúšajte tiež ďalšie produkty značky Wolfberry, ktoré nájdete v kategóriách Potraviny, Potraviny, nápoje a Sladidlá. Ak si nie ste istí výberom tohto produktu, inšpirujte sa v kategórii Nízkokalorické sladidlá.
EAN | 8595701100408 |
Značka | Wolfberry |
Veľkosť balenia | 400 ml |
Forma | Sirup |
Vlastnosti | Prírodné Bez lepku / bez glutenu / pro celiaky Bez konzervačných látok Bez laktózy Bez farbív |
Alergeny | Bez lepku Bez laktózy |
Krajina pôvodu | Nemecko Česká republika |
Originálny názov | Sirup z čekanky |
Dodávateľ na trh | Wolfberry s.r.o. |