Vlastnosti:
- Bez stabilizátorov, konzervačných látok a chemických dochucovadiel sa nám podarilo dosiahnuť vynikajúcu chuť a zachovať maximálnu výživovú hodnotu
- Základom proteínových kaší sú značkové mliečne bielkoviny, bielkoviny z podstielkového chovu a komplexné sacharidy získané z bezlepkových ovsených vločiek, ktoré majú nízky glykemický index a pomalšie uvoľňujú energiu
Instantné, drvené bezlepkové ovsené vločky sa vyrábajú zo špeciálnej odrody ovsa založenej na pôvodnej bezlepkovej odrode známej už tisíce rokov, ktorá má síce nižšiu výťažnosť, ale jemnú chuť a výbornú stráviteľnosť. Bezlepkové ovsené vločky sú dobrým zdrojom dôležitých vitamínov a minerálov vrátane vitamínov skupiny B, železa, mangánu a zinku. Jedlá pripravené z týchto vločiek majú veľmi hladkú a krémovú konzistenciu. Pre osoby s celiakiou alebo citlivosťou na lepok sú bezlepkové ovsené vločky ideálnou voľbou, pretože sú prirodzene bezlepkové.
Mliečny proteínový koncentrát od európskeho výrobcu Balt Milk, je koncentrovaný zdroj bielkovín mliečneho pôvodu. Tento typ výrobku je obľúbenou voľbou pre tých, ktorí chcú doplniť svoj príjem bielkovín prostredníctvom doplnkov stravy. Koncentráty mliečnych bielkovín ponúkajú množstvo výhod. Mliečny proteínový koncentrát Balt obsahuje vysoký podiel mliečnych bielkovín, čo z neho robí vynikajúci zdroj tejto dôležitej makroživiny. Bielkoviny sú stavebnými prvkami tela.
Prečo sme použili aj bielkoviny z vaječného bielka?
Odpoveď je jednoduchá, má skvelé výživové hodnoty, takmer nulové množstvo cukrov a minimum sacharidov. Naše palacinky s nízkym obsahom cukru sú skvelé aj ako dietna potravina pri redukčných diétach. Vaječný bielok, známy aj ako albumín, je základná zložka vajec, ktorá sa oddeľuje od žĺtka a v strave sa často používa oddelene na rôzne účely.
Steviol-glykozidy sa získavajú z listov rastliny stévia sladká (Stevia rebaudiana), ktorá je cenená pre svoju vysokú sladivosť. Steviol-glykozidy ako sladidlo sú na rozdiel od cukru takmer bezkalorické, majú nízky glykemický index a neprispievajú k vzniku zubného kazu. Potraviny s nižším glykemickým indexom pomalšie zvyšujú hladinu cukru v krvi, čo je výhodné najmä pre diabetikov, pri diétach s nadváhou a redukčných diétach, ale aj pri bežnej kondícii.
Kakao je už po stáročia cenené pre svoje chuťové vlastnosti, ale moderný výskum a širšie využitie ukázali, že môže poskytovať celý rad ďalších výhod. Kakao je bohaté na flavonoidy, čo sú prírodné zlúčeniny. Tieto látky vyhľadávajú všetci, ktorí sa zaujímajú o aktívny životný štýl. Kakao je prírodným zdrojom viacerých dôležitých minerálov vrátane železa a horčíka. Kakao obsahuje aj významné množstvo vlákniny. Vláknina pomáha regulovať trávenie a môže prispieť k pocitu sýtosti, čo je užitočné pre udržanie zdravej telesnej hmotnosti. Kakao má prirodzene výraznú mierne horkú a zemitú chuť, vďaka čomu je univerzálnou prísadou do mnohých druhov jedál.
Počet porcií: 10
Návod na prípravu
50 g (2 odmerky) zalejte potrebným množstvom horúcej vody alebo mlieka, dobre premiešajte a nechajte 2 minúty odstáť. Množstvo vody alebo mlieka upravte podľa požadovanej hustoty kaše
Nutričné informácie
Chuť | Kakaová | Banán | Prírodný | Vanilka | ||||
Nutričné hodnoty v | 100 g | RHP* | 100 g | RHP* | 100 g | RHP* | 100 g | RHP* |
Energetická hodnota | 1606 kJ | 19,1% | 1624 kJ | 19,3% | 1624 kJ | 19,3 % | 1624 kJ | 19,3 % |
Energetická hodnota | 380 kcal | 19,1 % | 384 kcal | 19,3% | 384 kcal | 19,3 % | 384 kcal | 19,3 % |
Tuky | 4,9 g | 7,0 % | 4,7 g | 6,7 % | 4,7 g | 6,7 % | 4,7 g | 6,7 % |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 1,4 g | 7,2 % | 1,2 g | 5,9 % | 1,2 g | 5,9 % | 1,2 g | 5,9 % |
Sacharidy | 49,2 g | 18,9 % | 52,0 g | 20,0 % | 52,0 g | 20,0% | 52,0 g | 20,0 % |
z toho cukry | 2,1 g | 2,3 % | 2,1 g | 2,4 % | 2,1 g | 2,4 % | 2,1 g | 2,4 % |
Vláknina | 8,2 g | - | 6,9 g | - | 6,9 g | - | 6,9 g | - |
proteín | 30,7 g | 61,5 % | 30,1 g | 60,2 % | 30,1 g | 60,2 % | 30,1 g | 60,2 % |
Soľ | 0,25 g | 4,2 % | 0,25 g | 4,2 % | 0,25 g | 4,2 % | 0,25 g | 4,2 % |
*RHP – referenčná hodnota príjmu pre priemernú dospelú osobu (8 400 kJ/2 000 kcal).
Upozornenie na balenie
Skladujte na chladnom a suchom mieste. Chráňte pred priamym slnečným žiarením.
Zloženie
Vanilka: bezlepkové ovsené vločky (73%), mliečny proteínový koncentrát (MPC) (18%), sušený biely (8%), vanilková aróma, sladidlo steviol-glykozidy.
Skúste tiež ostatné produkty značky GreenFood Nutrition, ktoré nájdete v kategóriách Proteínové potraviny a Šport. Ak si nie ste istí výberom tohto produktu, inšpirujte sa v kategórii Proteínové kaše.
EAN | 8594193927524 |
Značka | GreenFood Nutrition |
Veľkosť balenia | 500 g |
Forma | Prášok |
Pre | Pre dospelých |
Vlastnosti | Bez chémie Bez lepku / bez glutenu / pro celiaky Bez konzervačných látok |
Príchuť | Kakao Vanilka |
Krajina pôvodu | Česká republika |
Originálny názov | GreenFood Nutrition Protein Oat Mash 500g vanilla |