Pavel Berky for Pilulka
Spojili sme sily s módnym návrhárom a finalistom MasterChefa Pavlom Berkym. A spoločne sme vytvorili limitovanú edíciu nákupnej tašky!
Je inšpirovaná malinami z našej privátnej značky Snäksy. Ako presne vznikala zachytil Pavol v tomto videu.
Naše maliny ho inšpirovali aj na vymyslenie úplne exkluzívneho receptu nižšie!

Malinové raffaello podľa Pavla Berkyho
Doba prípravy: 30 minút + chladnutie
Náročnosť: 1
Počet porcií: na zdieľanie
SUROVINY:
- 300 g bielej čokolády
- 200 ml kokosového krému
- 70 g kokosovej múky
- 30 g mandľovej múky
- 1 balenie mrazom sušených malín (50 g)
- strúhaný kokos na obaľovanie
POSTUP:
- Do misky nalámte na malé kúsky 200 g čokolády.
- Kokosový krém nalejte do hrnca a priveďte k varu. Potom ihneď kastról
odstavte z platne a nalejte horúci krém na kúsky čokolády. Nechajte asi
2 minúty odpočívať a celú zmes poriadne premiešajte. Odoberte ⅓ a dajte
do inej čistej misky.
- Asi ⅓ sušených malín rozmixujte na jemný prášok, ktorý môžete
ešte preosiať cez sitko, aby ste sa zbavili semienok. Potom ho nasypte do
menšej (⅓) časti čokoládovej zmesi a premiešajte.
- Do druhej, väčšej časti čokoládovej náplne nasypte kokosovú a
mandľovú múku a premiešajte. Obe zmesi dajte vychladiť do chladničky.
Najlepšie do druhého dňa, alebo tak, aby sa z nich dali tvarovať
guličky.
- Z vychladnutej malinovo-čokoládovej zmesi pripravte malé guličky. Do
stredu každej vložte jednu celú sušenú malinu a obaľte ju
v kokosovo-čokoládovej zmesi. Vytvarujte guličky. Zvonku budú celé biele,
vo vnútri bude malinový stred. Pracujte rýchlo, aby sa čokoláda teplom
neroztiekla.
- Takto vytvorené guličky obaľte v strúhanom kokose a do každej
zapichnite špajľu. S guličkami sa potom bude lepšie pracovať. Dajte ich
aspoň na jednu hodinu do mrazničky.
- Zvyšnú čokoládu rozpustite vo vodnom kúpeli. Zmrznuté guličky namáčajte do horúcej čokolády, potom špajľu vytiahnite a guličky posypte malinovým prachom.
Dobrú chuť!
Ako môžete tašku získať?
Nakúpte s kódom BERKY nad 75 Eur. Prihodí vám ju ako darček – a spolu s ňou navyše zľavu 10%. Ale len do 11. 12.!