Výroba MALTOFERROCHINU
Pri výrobe MALTOFERROCHINu sa podľa tradičnej receptúry od Dr. Svatka z roku 1897 vychádza zo sladového vína, ktoré sa získava vínnym kvasením sladového extraktu. V ďalších krokoch sa k sladovému vínu pridáva vodno-liehový extrakt kôry Chinovníka žltočerveného obohateného komplexom železa. Originálny výrobný postup je zakončený niekoľkomesačným zrením MALTOFERROCHINu v klasických dubových sudoch.
Vďaka tomuto výrobnému postupu a starostlivosti všetkých pracovníkov, počnúc výberom surovín až po vyexpedovanie zákazníkovi, získava MALTOFERROCHIN nielen nezameniteľné chuťové, ale i nutričné vlastnosti. Pri výrobe nie sú používané žiadné ďalšie aditíva či konzervanty, víno je pasterizované.
Význam železa v organizme
Úloha železa v organizme je spojená najmä s jeho významom pre bunkové dýchanie, nakoľko je súčasťou krvného farbiva hemoglobínu a cytochromov. Železo je rovnako významnou zložkou enzýmov katalázy a peroxidázy. Hoci si ľudské telo vytvára určité zásoby železa, pri opakovaných malých stratách alebo znížení jeho prísunu viazne najmä tvorba hemoglobínu. Pri nedostatku železa môže nastávať vyššia dráždivosť nervovej sústavy a tým nervozita a prispievať k stresovaniu organizmu.
EAN | 8594021370010_1 |
Originálny názov | HERBADENT Maltoferrochin - železité sladové víno 1x750 ml |