Centonze Extra Virgin Olive Oil BIO 3 l

Extra panenský olivový olej v certifikovanej BIO kvalite, vyššej kategórie, …

Zobraziť viac

Extra panenský olivový olej v certifikovanej BIO kvalite, vyššej kategórie, lisovaný šetrným procesom za studena pri teplote do 27 stupňov Celzia, do 8 hodín po ukončení ručného zberu. V praktickom 3-litrovom plechovom kanistri.

Tento produkt nie je momentálne dostupný.

Olívový olej v ekologickej kvalite. Základom oleja je výlučne monokultúra Nocellara del Belice najvyššej kvality.

  • Intenzívna zelená farba so zlatými odleskami
  • Bohatá aromatická kompozícia
  • Stredne intenzívna ovocná, plne zaokrúhlená chuť, mierne korenistá, s príjemným „záverom“, tónmi paradajok a byliniek
  • Vysoké množstvo bioaktívnych zložiek a enzýmov
  • Vhodný k rybám, morským plodom, zeleninovým polievkam a červenému mäsu

Case di Latomie – miesto „kde sa zrodila „ monokultúra Nocellara del Belice

Olivarové háje sa tiahnu pozdĺž kopcov západného pobrežia Sicílie, mierne sa zvažujú ku krištáľovo čistému moru a starovekej gréckej kolónii Selinunte, kde sa olivovníky pestujú už po stáročia. Tu sa nachádza ekologická farma "Case di Latomie ". Majiteľom statku je rodina Centonze. Statok sa nachádza na mieste opradenom históriou „na každom kroku“ a rozprestiera sa na úplne oplotenej ploche takmer 35 hektárov. Očarujúca scenéria stáročných olivových a citrusových hájov je zasadená medzi starobylé lomy "Latomie" a starobylé múry kamennej ohrady "Conigliere" v krajine typickej pre dlhé relaxačné prechádzky.

Pestujú sa tu len citrusy a olivovníky, ktorých výhodou je ekologický spôsob pestovania, teda BIO kvalita. Pestovanie olív sprevádza históriu obyvateľov Belice. Prvé osídlenie tejto oblasti sa spája so založením Selinunte, starovekej kolónie Magna Grecia, ktorá vznikla v 7. storočí pred naším letopočtom. Pestovanie oleja sa datuje do 5. storočia pred n. l., keď "Selinuntuni" pestovali olivovníky a kolonizovali Valle del Belice.

Záležitosť, ktorá by mala byť samozrejmosťou – ručné prerezávanie a ručný zber

Odrezávanie sa vykonáva ručne tradičným spôsobom, ktorý sa dedí z generácie na generáciu. To nám umožňuje získať veľké, dužinaté olivy, ktoré poskytujú vysokokvalitný olej. Najlepšie olivy sa zbierajú ručne v októbri a novembri a lisujú sa na olej v priebehu 8 hodín na jedného študenta. Osobitosť terénu a podnebia, stáročné stromy, naša vášeň a láska k ich pestovaniu sú dôvodmi, prečo sú olivové oleje Centonze skutočným pokladom.

Okamžite po ručnom zbere sa olivy prepravujú na spracovanie v perforovaných boxoch, aby sa zabezpečila maximálna kvalita. Najprv sa očistia od prachu, vetvičiek a listov, potom sa jemne opláchnu studenou vodou a prenesú sa na vibračné mriežky, aby sa odstránili všetky zvyšné nečistoty.

Studené „šetrné“ lisovanie s maximálnou teplotou do 27°C

Celý proces prebieha v troch fázach:

  • Drvenie
  • Rúbanie
  • Extrakcia

Každá z týchto operácií sa musí vykonávať veľmi šetrne za čo najlepších podmienok, aby sa podporila maximálna kvalita oleja. V systéme s nepretržitým cyklom sa drvenie vykonáva pritláčaním olív k perforovaným valcom, potom sa olivy rovnomerne krájajú, pričom sa dbá na to, aby teplota nikdy neprekročila 27°C. Na lisovanie sa používa takzvaný studený lisovací systém, ktorý umožňuje jemné lisovanie, takže opäť nedochádza k výraznému zvýšeniu teploty.

Cieľom je získať olej s veľmi vysokou hustotou, jasne zelenou farbou, bylinkovou a korenistou vôňou a ovocnou chuťou. Na extrakciu oleja nepoužívame filtráciu, ktorá výrazne znižuje kvalitu oleja.

Olivové oleje Centonze patria medzi absolútnu výkonnostnú špičku na celom svete a každoročne sa umiestňujú na popredných miestach v najnáročnejších hodnoteniach. Zoznam úspechov je doslova nekonečný, preto uvádzame len niekoľko príkladov umiestnení z roku 2014: "Top Ten" - "BIOFACH" (Norimberg 14-02-2014) / Gourmet d'Argeant - "AVPA" (Paríž 10-04-2014) / Zlatá medaila - "LA EVOO COMPETITION" (Los Angeles 14-04-2014) / Grande Olio - "SLOW FOOD" (Rím 04-05-2014)...

Zber a výroba oleja z Centonze

Balenie

3 l

Farba

Jasne zelená.

Výživové hodnoty

Počet porcií v balení: 66 x 15 ml 100 ml 1 porcia 15 ml
Energetická hodnota 3460 kJ / 840 kcal 519 kJ / 126 kcal
Tuk 93,33 g 14 g
Z toho nasýtené 14,7 g 2,2 g
Z toho polynenasýtené mastné kyseliny 8,67 g 1,3 g
Z toho mononenasýtené mastné kyseliny 70 g 10,5 g
Sacharidy 0 g 0 g
Bielkoviny 0 g 0 g
Soľ 0 g 0 g

Balenie obsahuje 66 porcií.

Upozornenie

Skladujte na tmavom, chladnom a suchom mieste.

Zloženie

100% olivový olej.

Vyskúšajte tiež ďalšie výrobky značky Centonze, ktoré nájdete v kategóriách Potraviny, Potraviny, nápoje a Oleje a octy. Ak si nie ste istí výberom tohto produktu, inšpirujte sa v kategórii Olivové oleje.

Ohodnoťte tento produkt ako prvý.

EAN8034105890022
ZnačkaCentonze
Veľkosť balenia3 l
Cesta podaniaPerorálně - polyká se
Forma  Olej
Vlastnosti  BIO
Certifikáty  BIO Produkt ekologického poľnohospodárstva CZ
Krajina pôvodu  Taliansko
Originálny názovExtra Virgin Olive Oil 3l BIO
Dodávateľ na trhForActiv.cz, s.r.o., Plotní 75, Brno, 602 00, Česká Republika