Topené maslo má oproti klasickému maslu vyššiu teplotu prepaľovaniu (cca 250 ° C, vyššie ako masť) a je tak vhodné aj na vyprážanie.
Vyrába sa pomalým a šetrným varením masla, počas ktorého sa z masla vyparuje voda a na povrchu sa usadzujú vyzrážané bielkoviny, ktoré sa odoberajú. Vďaka tomu obsahuje ghí iba stopové množstvo laktózy a mliečnych bielkovín a je obvykle dobre znášané ľuďmi, ktorí nemôžu konzumovať mlieko.
Krajina pôvodu: Česká republika
Použitie
GHI používame namiesto masla na varenie, pečenie i smaženie, na kaše, do dezertov, ciest atď. Je veľmi vhodné na ošetrenie suchej pokožky a ako základ mastí.
Zloženie: Bio bezvodný mliečny tuk
Upozornenie pre alergikov: Topené maslo obsahuje stopy laktózy a mliečne bielkoviny
Výživové údaje
Výživové údaje na 100g:
Energetická hodnota | 678 kJ / 895 kcal |
Tuky | 99,4 g |
Sacharidy | <0,5 g z toho cukry <0,3 g |
Bielkoviny | <0,5 g |
Soľ | 0,03 g |
Vyskúšajte tiež ďalšie produkty značky BioNebio, ktoré nájdete v kategóriách Potraviny, nápoje a Oleje a octy. Ak si nie ste istí výberom tohto produktu, inšpirujte sa v kategórii Oleje a octy.