Vysoká nutričná hodnota, bohatá na vlákninu
Raž je typická a charakteristická plodina starých Slovanov. Aj keď bola postupne z ľudskej stravy vytláčaná výnosnejšou pšenicou, zostáva dnes druhou najdôležitejšou chlebovinou. Pre svoju nízku náročnosť je najviac rozšírenáv krajinách s miernym a chladným podnebím. Raž sa vyznačuje vysokou nutričnou hodnotou, je bohatá na vlákninu, ktorá podporuje črevnú peristaltiku. Naklíčené zrnká majú v porovnaní s pšenicou sviežejšiu a šťavnatejšiu chuť.
Celozrnná múka je chuťovo výraznejšia ako biela múka, preto je spočiatku vhodné postupne pridávať k bielej múke 1/3-2/3 celozrnnej, kým prejdete na celých 100%. Farba pečiva je prirodzene tmavšia, cesto je tuhšie. Výrobky z celozrnnej múky sú sýtejšie a trvanlivejšie ako z bežnej múky.
Výživové údaje v 100 g:
- Energia 1 257 kJ / 300 kcal
- Tuky 1,73 g - z toho nasýtené mastné kyseliny 0,95 g
- Sacharidy 71,76 g - z toho cukry 1,90 g
- Vláknina 13,30 g
- Bielkoviny 11,27 g
- Soľ < 0,01 g
Skladovanie
Skladujte pri teplote do 25°C a relatívnej vlhkosti do 70%.
Upozornenie
Alergény: Obsahuje lepok.
Vyskúšajte tiež ostatné produkty značky Biomila, ktoré nájdete v kategóriách Múky, Potraviny, nápoje a Potraviny. Ak si nie ste istí výberom tohto produktu, inšpirujte sa v kategórii Múky.
EAN | 8586009251237 |
Značka | Biomila |
Pre | Pre dospelých |
Vlastnosti | Prírodné BIO Pre vegetariánov |
Veľkosť balenia | 900 g |
Originálny názov | BIOMILA Ražná celozrnná múka hladká BIO 900g |