Zloženie
- Škrob vyrobený z koreňa manioku (tapioka), prosová múka, melivo z vonkajších šupiek plodov skorocelu indického, bambusová vláknina, objemové činidlo: hydrogénuhličitan sodný, regulátor kyslosti: kyselina citrónová, himalájska soľ
Návod na použitie
- K 270 g vlažnej vody pridáme 27 g čerstvo vylisovanej citrónovej šťavy alebo jablčného octu a dôkladne rozmiešame
- Pridáme 270 g bezlepkovej múčnej zmesi na svetlý chlieb a ručným mixérom dôkladne zmiešame. Hotové cesto rukami prepracujeme, vytvoríme bochník, ktorý necháme odpočívať 5 minút
- Následne bochník opäť prepracujeme, aby v ňom neostal vzduch
- Potom bochník dáme na plech vystlaný papierom na pečenie, vrch bochníka hlboko zarežeme a potrieme roztaveným kokosovým tukom
- Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 200 stupňov 70 minút
- Upečený bochník necháme na mriežke vychladnúť
- Použitie ohňovzdornej misy nie je potrebné
- Z tohto množstva možno upiecť 1 kus 430 gramového chleba
Vyskúšajte tiež ostatné produkty značky Žitnoostrovská bezlepková pekáreň Best of, ktoré nájdete v kategóriách Bezlepkové pečivo, Bezlepkové potraviny a Potraviny, nápoje. Ak si nie ste istí výberom tohto produktu, inšpirujte sa v kategórii Bezlepkové zmesi.
EAN | 8588007096957 |
Značka | Žitnoostrovská bezlepková pekáreň Best of |
Veľkosť balenia | 500 g |
Forma | Zmes |
Pre | Pre deti, Pre dospelých |
Vlastnosti | Bez lepku / bez glutenu / pro celiaky |
Alergeny | Bez lepku |
Originálny názov | Bezlepková múčna zmes na svetlý chlieb (500g) |