V roku 1846 Theodore Gobley prvý raz izoloval lecitín. Lecitín patrí medzi fosfolipidy a je jedným zo základných stavebných prvkov bunkových membrán všetkých živých organizmov. Sójový lecitín obsahuje veľké množstvo kyseliny linolovej, ktorá pomáha udržiavať zdravú hladinu cholesterolu v krvi. Lecitín sa vo vysokých koncentráciách nachádza v dôležitých tkanivách, ako sú napríklad ľudské mozgové tkanivo, pečeň, srdce, svaly alebo nervové vlákna. Takisto sa zúčastňuje na mnohých životne dôležitých procesoch a preto sa často využíva ako výživový doplnok.
Resveratrol je polyfenol, ktorý sa vyskytuje v šupke červeného hrozna (a v niektorých iných rastlinách), a ktorý prirodzene vzniká ako odpoveď na stres alebo zranenie. Resveratrol pomáha chrániť rastliny pred rôznymi škodcami. Často sa spomína tzv. francúzsky paradox, ktorý hovorí, že pitie červeného vína zlepšuje vitalitu a predlžuje život.
hmot./1 tbl. |
hmot./3 tbl. |
|
Lecitín (prášok štand. na 95 % fosfolipidového komplexu) |
522,8 mg |
1568,4 mg |
Extrakt z hroznového vína (štand. na 2 % resveratrolu) |
10,0 mg |
30,0 mg |
Vínne kvasnice |
200,0 mg |
600,0 mg |
Zloženie: sójový lecitín prášok, vínne kvasnice, plnidlo (fosforečnan vápenatý), čučoriedková aróma, protihrudkujúca látka (stearát horečnatý), extrakt z hroznového vína, čučoriedkový prášok, náhradné sladidlo (sukralóza)
Farmakoterapeutická skupina | Doplnok stravy |
Cesta podania | Perorálne - prehĺta sa |
Forma | Tableta |
Pre | Pre deti, Pre dospelých |
Režim výdaja | Doplnok stravy |
Originálny názov | Walmark Lecithin s resveratrolom tbl.90+30 |
Na stiahnutie | Pred použitím lieku si pozorne prečítajte písomnú príbalovú informáciu |