Sušené ovocie - Himalyo (0 produktov)

Miesto sušienky siahnite po sušenom banáne, mangu alebo jahode. Na Pilulke môžete vyberať z nepreberného množstva, ​​avšak starostlivo prebraného sušeného ovocia, ktoré obsahuje celý rad vitamínov a minerálov. Procesom sušenia plody zo svojho …

Zobraziť viac

Miesto sušienky siahnite po sušenom banáne, mangu alebo jahode. Na Pilulke môžete vyberať z nepreberného množstva, ​​avšak starostlivo prebraného sušeného ovocia, ktoré obsahuje celý rad vitamínov a minerálov. Procesom sušenia plody zo svojho objemu strácajú väčšinu vody, preto majú vo výsledku ešte výraznejšiu chuť ako ovocie čerstvé. Ako ho najlepšie uchovávať a akými spôsobmi si môžete usušiť ovocie doma?

Ako skladovať sušené ovocie?

Sušené ovocie bolo zbavené takmer všetkej vlhkosti z dobrého dôvodu. Zásadne sa vďaka tomu predĺžila jeho trvanlivosť. Pokiaľ ju chceme udržať, mali by sme ho skladovať v uzatvárateľnom pohári na temnom a suchom mieste. V bezpečí bude za dvierkami kuchynskej linky alebo v špajze. Avšak ako pred kým, že? :)

Ovocie sušené mrazom

Lyofilizácia - preložené do reči nás smrteľníkov znamená sušenie mrazom. Je to proces sušenia, kedy si ovocie zachováva všetky nutričné ​​hodnoty, vitamíny, farbu, štruktúru a hlavne chuť. A čo navyše - dokonale chrumká. V našej ponuke nájdete mrazom sušené ovocie všetkých možných druhov. Od lesných plodov cez exotiku až po unikátne dračie ovocie.

Sušenie ovocia v sušičke

Ak sa rozhodnete sušiť ovocie v sušičke, nebojte sa vyberať kyslejšie kúsky - v priebehu dehydratácie sa prírodné cukry zhustia a ich chuť aj aróma bude sladšia.

  • Čerstvé a zrelé ovocie dôkladne umyte a nakrájajte na rovnomerné plátky (šupku ponechajte)
  • Rozložte na sušičku tak, aby sa neprekrývali
  • Sušenie zvoľte podľa návodu v sušičke
  • Výsledok by mal byť pružný a kožnatý
  • Nechajte ovocie vychladnúť (približne hodinu) a uskladnite do vzduchotesných nádob
  • Nádoby skladujte na temnom mieste, kam na ne nedosiahne vlhkosť

Sušenie ovocia v rúre

Tento spôsob sušenia prebieha v podstate rovnako ako v sušičke. Pokiaľ budete používať rúru, nezabudnite na papier na pečenie. Začnite na nízkej teplote a postupne pridávajte na 50°C. Dajte si pozor, aby teplota nepresiahla 60°C. Pri vyšších teplotách by mohlo ovocie prísť o potrebné živiny a vitamíny. Dvierka rúry môžete nechať počas sušenia pootvorené a ovocie v priebehu kontrolovať.

V našej ponuke nájdete rôzne zmesi sušeného ovocia, ovocia v čokoláde aj v poslednej dobe tak obľúbené sušené ovocie mrazom.

V prípade, že ste si nezvolili tu žiadny tovar, skúste sa pozrieť aj na kategórie Banány, Brusnice, Datle, Exotické ovocie a Hrozienky. Zákazníci hodnotia najlepšie značky GymBeam, Mixit a Salvia Paradise. Najlepšie hodnoteným výrobkom je Allnature Sušené čerešne 500 g.