Sladidlá - Tekutina - Fluid - doprava zdarma (0 produktov)

Cukor nie je jediným sladidlom, ktorým si možno osladiť kávu, čaj, múčnik alebo život. Na trhu je celý rad sladidiel rôzneho druhu.

Napríklad hroznový cukor možno využiť na získanie dostatku novej energie a pre posilnenie imunitného systému, nízkok…

Zobraziť viac

Cukor nie je jediným sladidlom, ktorým si možno osladiť kávu, čaj, múčnik alebo život. Na trhu je celý rad sladidiel rôzneho druhu.

Napríklad hroznový cukor možno využiť na získanie dostatku novej energie a pre posilnenie imunitného systému, nízkokalorické sladidlá prídu vhod pre všetkých, ktorí sú vo fáze zhadzovania prebytočných kíl, a samozrejmosťou sú aj sladidlá vhodné pre diabetikov.

Vyberať môžete zo sladidiel v tabletách, ktoré sú určené prevažne na sladenie nápojov, alebo zo sladidiel sypkých a tekutých. Tie výborne poslúžia pri pečení a príprave studených sladkých pokrmov.

Prečo je biely cukor škodlivý?

Klasický biely cukor sa vyrába rafináciou z cukrovej repy, čím je zbavený radu vitamínov a minerálnych látok. Nadbytočná konzumácia bieleho cukru vedie nielen k nadváhe a radu zdravotných problémov, ale vzniká na ňom aj závislosť, ktorá sa stala najrozšírenejšou závislosťou 21. storočia. Zatiaľ čo predtým bolo jediným zdrojom cukru len ovocie, med a ďalšie prírodné produkty, dnes ho nájdeme naozaj všade. Dokonca aj tam, kde by sme to nečakali: v pečive, rôznych pochutinách, doplnkoch stravy a samozrejme všetkých sladených malinovkách.

Podľa najnovších štúdií cukor dokonca ničí mozog, vedie k rozvoju Alzheimerovej choroby a k depresiám.

Časté problémy v dôsledku nadmernej konzumácie cukru:

  • Zvýšený krvný tlak
  • Rýchlejší proces starnutia (poškodzuje lipidy v tele)
  • Cukrovka
  • Obezita
  • Kazenie zubov

Nahraďte biely cukor zdravším variantom

Ako je známe, biely cukor je pre naše telo škodlivý a prezýva sa mu biely jed. Vedeli ste, že priemerný človek spotrebuje až 40 kíl bieleho cukru ročne? Eliminujte ho a nahraďte zdravším variantom. Na výber máte z prírodných či umelých sladidiel alebo sladidiel pre diabetikov.

Prírodné sladidlá

Oslaďte si život zdravšími náhradami cukru. Prírodné sladidlá sa získavajú z prírodných zdrojov, klasický cukor perfektne nahradia a ešte prinášajú veľa zdravotných benefitov. Sú ľahko stráviteľné a šetrné k nášmu zdraviu - uchovávajú si vysoký obsah minerálnych látok, vitamínov, stopových prvkov a ďalších prospešných látok. Tiež majú nižší glykemický index. Neobsahujú farbivá ani konzervanty a neprešli rafináciou.

Aké sú prírodné sladidlá?

Prírodné sladidlá môžeme podľa použitia rozdeliť na sypké a tekuté. Záleží, či chcete sladidlo používať na varenie, pečenie, na dochutenie hotových pokrmov (palacinky, müsli, smoothie...) alebo pri prisladzovaní čaju alebo kávy. Vyberte si formu, ktorá vám bude najviac vyhovovať.

  • Tekuté sladidlá - sirupy (čakankový, javorový, agávový, datľový, ryžový, kokosový, pšeničný, špaldový, med, melasa, z jačmenného sladu, stévia,...)
  • Sypké sladidlá - cukry (brezový, kokosový, trstinový, datľový, škoricový)
  • Sladidlá v tabletách

Čo sú to umelé sladidlá?

Umelé sladidlá (niekedy nazývané náhradné) sú náhrady za sacharózu a látky mnohonásobne sladšie v porovnaní s klasickým cukrom, ale takmer bez kalórií. V potravinárstve sa využívajú pre zachovanie sladkej chuti a zároveň zníženie energetického obsahu potravín (nápojov). Stavbou sa podobajú cukrom, ale naše telo ich nevie vstrebávať, preto pre nás majú nulovú energetickú hodnotu.

Pri užívaní umelých sladidiel sa nemusíte obávať rizika nadváhy ani o zdravie svojich zubov, pretože neobsahujú žiadne živné látky pre baktérie.

Sú umelé sladidlá nebezpečné?

Užívanie umelých sladidiel vyvoláva kontroverziu a neustále špekulácie o ich škodlivosti pre organizmus. Aj v tomto prípade platí, že všetkého veľa škodí a nadmerné užívanie nie je vhodné, pretože obsahujú veľa chemických látok, ktoré nie sú telu vlastné. Ak nie ste diabetici, užívanie umelých sladidiel sa určite neodporúča. Ideálnym kompromisom medzi klasickým cukrom a umelým sladidlom je napr. stévia. Tá sa vyznačuje vysokou sladivosťou a navyše má blahodarný vplyv na pálenie záhy. Skvele sa hodí aj pri redukčných diétach.

Sladidlá pre diabetikov

Tieto sladidlá sú určené výhradne pre diabetikov, teda ľuďom s cukrovkou, ktorí sa nechcú vzdať chuti na sladké. Tieto sladidlá majú takmer nulovú kalorickú hodnotu, napriek tomu majú sladkú chuť. Pozor, niektoré sladidlá nie sú vhodné pre tehotné a dojčiace ženy.

V prípade, že ste si nezvolili tu žiadny produkt, skúste sa pozrieť aj na kategórie Sypké sladidlá, Sladidlá pre diabetikov, Nízkokalorické sladidlá, Tekuté sladidlá a Sladidlo v tabletách. Zákazníci si obľúbili značky Najtelo, GymBeam a Miradent. Najlepšie hodnoteným výrobkom je SlaDia sladidlo - sukralóza + sladidlo zo stévie 700 tabliet.

Vymazať všetky filtre

Nenašli ste, čo ste hľadali?

Pošlite nám tip na produkt a my ho skúsime zaradiť do ponuky.

Odporučiť produkt
Nenašli ste, čo ste hľadali?

Potrebujete poradiť?

Napíšte nám a radi vám pomôžeme s výberom a vyhľadávaním vhodného produktu.

Potrebujete poradiť?

Produkty z kategórie Sladidlá sme pre vás zoradili od najlepšie hodnotených. Tovar z kategórie Sladidlá sme pre vás podkladali od najlacnejších po najdrahší. V kategórii Sladidlá nájdete tovar poskladaný od najkvalitnejších kúskov.