Využitie v kuchyni je podobné ako u bežnej pšeničnej múke, je vhodná jak na varenie tak aj na pečenie. Najviac sa používa na pečenie chleba, alebo rôznych druhov cesta. Keďže pri vyššej teplote múka oxiduje, výsledné cesto môže byť zelenkavej farby s typickou chuťou a arómou. Je vhodné pri príprave pridať múku z hroznových semienok alebo kyselinu askorbovú, aby sa predišlo nežiadanej oxidácii. Takto môžeme vyrobiť nielen veľmi chutné jedlá, ale tiež jedlo obohatené o vitamíny a minerálne látky. Je skvelým základom rôzneho pečiva, pizze, chleba a aj zákuskov a koláčov. Je vhodná na zahustenie prívarkov, omáčok alebo dresingov a šalátových zálievok.
Zloženie
100% z mletých čiastočne odtučnených slnečnicových výliskov.
Skladovanie
Skladujte na suchom mieste, bez zásahu priameho slnečného žiarenia!
Výživové údaje |
na 100 g |
Energetická hodnota | 1674 kJ/400 kcal |
Tuky | 11 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 1 g |
Sacharidy | 25 g |
z toho cukry | 2 g |
Bielkoviny | 50 g |
Soľ | 0 g |
Skúste tiež ostatné výrobky značky Najtelo, ktoré nájdete v kategóriách Múky, Potraviny, nápoje a Potraviny. Výrobok je teraz v zľave 4 %. Ak si nie ste istí výberom tohto produktu, inšpirujte sa v kategórii Múky.
EAN | 8588008045305 |
Značka | Najtelo |
Vlastnosti | Vegan Pre vegetariánov |
Veľkosť balenia | 500 g |
Originálny názov | Najtelo Slnečnicová múka 500g |