Na proces lyofilizácie sa používa ovocie, ktoré bolo do dvoch hodín po zbere šokovo zmrazené ( - 30 °C), z dôvodu uchovania si všetkých nutričných hodnôt ako u čerstvého vyzretého ovocia. Následne sa suší v špeciálnej komore pre teplote – 60 °C a postupnom zmenšovaní tlaku až po vákuum. Výsledný produkt je takmer identický s pôvodnou surovinou, keďže si zachováva farbu, chuť, arómu, minerály, vitamíny a veľkosť.
Priemerná výživová hodnota v 100g výrobku:
Energetická hodnota | 1256 kJ/296 kcal |
Tuky | 3,7g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 0,3g |
Sacharidy | 50,9g |
z toho cukry | 50,6g |
Bielkoviny | 7,6g |
Soľ | 0,03g |
Skladujte pri izbovej teplote a v suchu.
Hmotnosť: 50g.
Zloženie
Jahody lyofilizované
Skúste tiež ďalšie produkty značky Najtelo, ktoré nájdete v kategóriách Diéta, Potraviny, nápoje a Sušené ovocie. Ak si nie ste istí výberom tohto produktu, inšpirujte sa v kategórii Lyofilizované ovocie.
EAN | 8588008045916 |
Značka | Najtelo |
Vlastnosti | Bez pridaného cukru Prírodné |
Príchuť | Jahoda |
Veľkosť balenia | 50 g |
Forma potravín | Sušené ovocie |
Originálny názov | Najtelo jahody plátky sušené lyofilizované 50g |