Kokosový cukor v BIO kvalite je ideálnou alternatívou bežných sladidiel. Získava sa z okvetia kokosových paliem. 100% prírodný s nízkym glykemickým indexom a neopakovateľnou chuťou s karamelovým podtónom.
Kokosový cukor sa získava z nektáru okvetia kokosových paliem, ktoré sa musia pred zberom narezať a po zbere sa necháva zo získanej sladkej šťavy pomalým zahrievaním úplne odpariť voda. Po tejto šetrne vykonávané procedúre zostáva ako výsledný produkt kokosový cukor.
Kokosový cukor sa využíva po celé tisícročia, pre v našich klimatických podmienkach sa jedná o pomerne čerstvú novinku. Kokosový cukor je perfektný alternatívou rafinovaného alebo trstinovému cukru, ktorá navyše dodá sladeným potravinám unikátny karamelovú príchuť. Jednou z výhod kokosového cukru je to, že má (podľa filipínskeho ministerstva poľnohospodárstva) glykemický index len 35. Toto by malo byť spôsobené tým, že kokosový cukor obsahuje inulín, ktorý spomaľuje absorpciu glukózy. Kokosový cukor sa dokonale rozpúšťa, takže sa hodí na sladenie ako teplých, tak studených nápojov. Výborne sa hodí aj na prípravu rôznych tort, koláčov, zákuskov, sušienok, zmrzlín a sladkých náplní, pretože im dodá punc luxusu a jedinečnosti.
Zloženie: Kokosový cukor 100%
Obsah: 250g
Krajina pôvodu: Indonézia
Výživové údaje na 100g:
Energetická hodnota 1604 kJ / 383,1 kcal
Sacharidy 92,08 g
z toho cukry 87,53 g
Bielkoviny 2,57 g
Tuky 0,5 g
z toho nasýtené mastné kyseliny 0 g
Železo 2 mg
Sodík 45 mg
Vápnik 8 mg
EAN | 8594182000207_1 |
Originálny názov | Kokosový cukor BIO 250g |