Fipron spray, 250 ml

Antiparazitikum na vonkajšie použitie pre psov a mačky. Zabezpečuje vhodnú …

Zobraziť viac

Antiparazitikum na vonkajšie použitie pre psov a mačky. Zabezpečuje vhodnú účinnú liečbu a prevenciu pri napadnutí kliešťami, srstiarkami a blchami.

Tento produkt nie je momentálne dostupný.
  • Najspoľahlivejšia internetová lekáreň na Slovensku

    Najspoľahlivejšia internetová lekáreň na Slovensku

  • Viac ako 1 milión spokojných zákazníkov

    Viac ako 1 milión spokojných zákazníkov

  • Cez 40 000 produktov v ponuke skladom

    Cez 40 000 produktov v ponuke skladom

Oblasť použitia
Fipronyl je nový fenylpyrazolový insekticíd akaricíd. Zabezpečuje vhodnú účinnú liečbu a prevenciu pri napadnutí kliešťami, srstiarkami a blchami a s tým spojené alergie na uhryznutie blchami a ďalej pri napadnutí.

Dávkovanie
Obvyklá dávka je 7,5 mg fipronylu na 1 kg hmotnosti zvieraťa, čo v praxi znamená 3 ml veterinárneho prípravku, prípadne 6 stlačení aplikačnej pumpy na 1 kg hmotnosti zvieraťa pri použití balenia po 100 ml, alebo 2 stlačenia hlavice na 1 kg hmotnosti zvieraťa pri balení 250 ml. V závislosti od dĺžky srsti sa môže táto dávka zvýšiť až na dvojnásobok, teda 15 mg fipronylu na 1 kg hmotnosti zvieraťa, čo v praxi znamená 12 stlačení aplikačnej pumpičky na 1 kg hmotnosti zvieraťa pri použití balenia po 100ml, alebo 4 stlačenia hlavice na 1 kg hmotnosti zvieraťa pri balení po 250 ml. Presné dávkovanie je nevyhnutné na zaistenie optimálneho efektu a dĺžky účinnosti veterinárneho prípravku.

Upozornenie
Neaplikovať mačiatkam do 8 týždňov veku a šteňatám počas prvých 3 dní veku.

Spôsob podania
Postriekať povrch celého tela zvieraťa zo vzdialenosti 10 – 20 cm v smere proti srsti, obvykle za súčasného použitia kefy alebo hrebeňa (všetka srsť by sa mala veterinárnym prípravkom rovnomerne zvlhčiť tak, aby veterinárny prípravok mohol preniknúť až na kožu). V prípade ošetrenia hlavy a okolia očí nastriekajte veterinárny prípravok na navlhčenú rukavicu a jemne votrite do srsti – nestriekať do očí. Ochrana proti opätovnému napadnutí blchami trvá u psa až 90 dní a u mačiek asi 6 týždňov. Proti kliešťom trvá ochrana u psov až 5 týždňov a u mačiek až 4 týždne. Veterinárny prípravok nezabráni uchyteniu všetkých kliešťov, ale všetky kliešte usmrtí do 48 hodín, teda skoršie ako dôjde k plnému nasiatiu a prípadnému prenosu choroby (napr. lymskej boreliózy). Usmrtené kliešte zvyčajne odpadnú alebo sa môžu manuálne odstrániť.

V ojedinelých prípadoch môžu u citlivých zvierat dôjsť ku kožným reakciám rôznej intenzity, ako svrbenie a zápalové infiltrácie.

Čas použiteľnosti: 24 mesiacov.

Spôsob skladovania:
Pri teplote 15 - 25 °C, na suchom mieste. Uschovávať mimo dosahu a dohľadu detí! Pozor horľavina!

Vyskúšajte tiež ďalšie výrobky značky Fipron, ktoré sú v kategóriách Veterina, Antiparazitiká a Proti blchám. Ak si nie ste istí výberom tohto produktu, inšpirujte sa v kategórii Proti kliešťom.

Ohodnoťte tento produkt ako prvý.

EAN8594004856920
ZnačkaFipron
Cesta podaniaDermatologicky - na pokožku
Forma  Sprej
Režim výdaja  Veterinárne produkty
Veľkosť balenia250 ml
Vhodné pre zvieratá  Pre mačky  Pre psy
Originálny názovFIPRON SPRAY 250ML 100422