Použitie brezového cukru a jeho biologický vplyv:
- udržiava a stabilizuje nízku hladinu cukru v krvi
- znižuje potrebu inzulínu tela
- 40% menej kalórií, o 75% menej uhľohydrátu ako v rafinovanom cukri
- znižuje chuť do jedla, znižuje pocit hladu
- podporuje tráviace procesy
- ústne baktérie nedokážu odbúrať brezový cukor, týmto sa nevytvára kyselina
- znižuje tvorbu povlaku
- zamedzuje zubný kaz
- spomaľuje proces tvorby zubného kameňa
- antibakteriálny vplyv, prirodzené antibiotikum
- je účinný voči plesňovým ochoreniam a Candide
- má detoxikačný a alkalizačný účinok
- zvyšuje tvorbu kolagénu
- znižuje riziko tvorby artritídy
Nakoľko má brezový cukor antibakteriálne účinky, nie je vhodný na prípravu kysnutého cesta, nezabezpečuje vhodnú pôdu pre kvasinky, týmto pádom ani pre droždie.
Glikemický index 7 (Ďalej GI)
Glikemický index bol pôvodne vyvinutý na meranie a kontrolu hladiny cukru v krvi. Tento index udáva za aký čas sa v organizme vstrebú uhľohydráty z potravín – čím je hodnota GI nižšia, tým menej glukózy sa dostáva do krvného obehu a tým menej inzulínu musí pankreas vyprodukovať na transfer glukózy do buniek. Čím menej inzulínu sa vyprodukuje, tým menej tuku telo uskladní.
Z hľadiska GI delíme potraviny na tri veľké skupiny: potraviny s hodnotou GI 0 – 55 – spôsobujú mierne, 56 – 69 – stredné a 70 – 100 výrazné zvýšenie hladiny cukru v krvi. Pre porovnanie: klasický hnedý a biely cukor má hodnotu GI 68 – 100, kým brezový cukor má GI 7.
Dávkovanie
Brezový cukor možno používať v neobmedzenom množstve. Jeho pozitívne účinky sa dosahujú dlhodobým a pravidelným používaním. Predstavuje zdravú, chutnú a účinnú alternatívu klasického cukru.
EAN | 8588006170276 |
Originálny názov | Brezový cukor - Xylitol citrón 100g |