Je vhodná na výrobu tmavého chleba so semienkami pre ľudí citlivých na lepok a je určený aj pre bežného konzumenta s rôznymi intoleranciami.
Zloženie
- Škrob vyrobený z koreňa manioku (tapioka), prosová múka, melivo z vonkajších šupiek plodov skorocelu indického, melivo z výliskov ľanových semien, ľanové semienka, sezámové semienka, bambusová vláknina, objemové činidlo: hydrogénuhličitan sodný, regulátor kyslosti: kyselina citrónová, himalájska soľ
Návod na použitie
- K 215 g vlažnej vody pridáme 20 g čerstvo vylisovanej citrónovej šťavy alebo jablčného octu a dôkladne rozmiešame
- Pridáme 200 g bezlepkovej múčnej zmesi na tmavý chlieb so semienkami, následne ručným mixérom dôkladne zmiešame
- Hotové cesto rukami prepracujeme, vytvoríme bochník, ktorý necháme odpočívať 5 minút
- Následne bochník opäť prepracujeme, aby v ňom neostal vzduch
- Potom bochník dáme na plech vystlaný papierom na pečenie, vrch bochníka hlboko zarežeme a potrieme roztaveným kokosovým tukom
- Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 200 stupňov 55 minút
- Upečený bochník necháme na mriežke vychladnúť
- Použitie ohňovzdornej misy nie je potrebné!
- Z tohto množstva možno upiecť 1 kus 300 gramového chleba
Pozrite tiež ďalšie produkty značky Žitnoostrovská bezlepková pekáreň Best of, ktoré nájdete v kategóriách Bezlepkové pečivo, Potraviny, nápoje a Bezlepkové zmesi. Ak si nie ste istí výberom tohto produktu, inšpirujte sa v kategórii Bezlepkové zmesi.
EAN | 8588007096148 |
Značka | Žitnoostrovská bezlepková pekáreň Best of |
Veľkosť balenia | 1000 g |
Forma | Zmes |
Alergeny | Bez lepku Bez vajec Bez mlieka Bez sóje |
Forma potravín | Sypká zmes |
Originálny názov | Bezlepková múčna zmes na tmavý chlieb so semienkami (1000g) |