Najtelo ČIERNA HIMALÁJSKA SOĽ jemna 500 g

Indická čierna soľ , nazývaná aj ako kala namak alebo sanchal, je druh …

Zobraziť viac

Indická čierna soľ , nazývaná aj ako kala namak alebo sanchal, je druh indickej vulkanickej kamennej soli, bežne používanej v Indií, Pakistane a v ostatných Ázijských krajinách. „Čierna“ soľ je v skutočnosti ružovo-šedá kvôli prítomnosti železa a ďalších minerálov. Indická čierna soľ má veľmi výraznú sírovú( lat.sulphur) chuť , často porovnávanú s chuťou žĺtka v na tvrdo uvarenom vajci.

Tento produkt nie je momentálne dostupný.
  • Najspoľahlivejšia internetová lekáreň na Slovensku

    Najspoľahlivejšia internetová lekáreň na Slovensku

  • Viac ako 1 milión spokojných zákazníkov

    Viac ako 1 milión spokojných zákazníkov

  • Cez 40 000 produktov v ponuke skladom

    Cez 40 000 produktov v ponuke skladom

5
Zákazník odporúča

100% zákazníkov odporúča

Hodnotilo 7 zákazníkov
Napísať hodnotenie
5
7x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x

Jej prínosi pre naše zdravie sú podľa ayurvédskej medicíny nespočetné, len v modernej medicíne chýbajú laboratórne testy ktoré by to dokázali aj pre dnešnú spoločnosť. O prípadných pozitívnych účinkoch tejto soli konzultujte s naturopatom, ajurvédskym alebo iným lekárom alternatívnej medicíny.

Indická čierna soľ je používaná stovky rokov ako dochucovadlo jedál v ázijských krajinách obklopujúcich Himaláje. Pôvodne ju ťažili v prírodných sopečných baniach v Severnej Indií a Pakistane, alebo zo soľných jazier na okolí Himalájí Sambhar a Didwana. Tradične túto získanú ,,surovú,, soľ tepelne spracovali s použitým dreveného uhlia a rastlinného materiálu, z ktorej napokon získali tmavý kryštál bohatý na zlúčeniny sulfidu sodného Táto tradične vyrobená čierna soľ je taktiež bohatá na železo a ostatné minerálne látky. Moderné výrobné metódy sú podobné ako tie tradičné, len v dôsledku toho vedia získať zo surovej kamene toľko minerálnych látok ako by sa podarilo použitým tradičných spracovacích metód.

Zloženie
Indická (Himalájska) čierna soľ sa skladá z najväčšej časti z chloridu sodného, ktorý je základnou zložkou bežnej kuchynskej soli, ďalej zo stopových prvkov ktoré obsahujú najmä železo, horčík sírany a sulfidy. Chlorid sodný zaisťuje slanú chuť, sulfid železa dáva ružovo- šedú farbu soli, a sírovodík robí charakteristickú vaječnú vôňu soli, Indovia privlastňujú svojej čiernej soli vôňu vareného žĺtka vajíčka.

Potenciálne pozitívne vplyvy na organizmus
Indickej čiernej soli v Ayurvédskej medicíne privlastňujú chladiaci účinok, a používajú ju pri liečbe rôznych zdravotných problémov ako napríklad zápcha, tráviace ťažkosti, pálenie záhy, nadúvanie, plynatosť, struma, zlý zrak a hystéria, – podľa knihy “Bylinky, ktoré liečia./org: Herbs that Heal.”

V Indii, čiernu soľ niekedy odporúčajú ľuďom ľuďom ktorý musia obmedziť prísun soli kvôli hypertenzií, lebo sú presvedčení že má nižší obsah sodíka ako obyčajná kuchynská soľ.

Ako sme to už vyššie spomenuli je rozdiel medzi synteticky a tradičnou cestou vyrobenou soľou. Synteticky vyrobená soľ má veľmi blízko so svojim obsahom sodíka k obyčajnej kuchynskej soli. Pri vysokom krvnom tlaku prekonzultujte svoje možnosti konzumácie soli so svojim lekárom

Benefity v gastronómií
Indická čierna soľ je využívaná najviac v ázijskej kuchyni, vrátane jogurtov, chutney, nakladanej zeleniny, šalátov a pri každom druhu ovocia. Je často veľmi oceňovaná pri striktných vegánov, nakoľko dobre napodobňuje chuť vajec vo veganských tofu , a ostatných vegetariánskych jedlách. Počas horúcich letných mesiacov je taktiež používaný ako dochucovadlo ochladzujúcich nápojov, čo je praktický spôsob doplnenia sodíka ktorý sa z nášho organizmu vytratí potením.

Skúste tiež ďalšie produkty značky Najtelo, ktoré nájdete v kategóriách Potraviny, nápoje, Potraviny a Korenie a dochucovadlá. Produkt zrecenzovalo 7 zákazníkov a 100 % by ho odporúčalo aj ostatným. Ak si nie ste istí výberom tohto produktu, inšpirujte sa v kategórii Soľ.

EAN8588006709056
ZnačkaNajtelo
Veľkosť balenia500 g
Originálny názovKala namak- ČIERNA HIMALÁJSKA SOĽ jemna 500g NAJTELO